joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiGENEVA 2014: Qoros 3 Hatchback atacă VW Golf cu propriile arme

GENEVA 2014: Qoros 3 Hatchback atacă VW Golf cu propriile arme

Qoros a expus la Geneva noul 3 hatchback, declinarea cu cinci portiere a primului model dezvoltat de compania chinezo-israeliană. Qoros 3 hatchback este promovat ca un model sportiv și tineresc, dedicat clienților non-conformiști.

Noul hatchback compact este prima mașină din țara Marelui Zid care respectă exigențele înalte în materie de siguranță și calitate de pe Bătrânul Continent, iar cea mai bună carte de vizită a sa este performanța reușită de Qoros 3 Sedan, declarat de EuroNCAP drept cel mai sigur model testat în 2013.

Seva inspirației se trage de la fratele cu patru portiere, însă, montantul C și posteriorul au fost complet redesenate, iar plafonul beneficiază de câteva ranforsări suplimentare, menite să-i îmbunătățească rigiditatea torsională. Diferența de lungime dintre Qoros 3 sedan și Qoros 3 hatchback, estimată la 177 mm în defavoarea variantei cu cinci portiere, nu va avea niciun fel de repercursiuni asupra spațiului interior, platforma modulară și ampatamentul fiind identice pentru ambele modele.

Interiorul este și el, în mare parte, neschimbat. Combinațiile cromatice oferite pentru tapițerie sunt noi, iar finisarea, mai bună. În plus, Qoros 3 hatchback va putea fi comandat în compania unui sistem multimedia revizuit, cu touchscreen de 8 inci, dock pentru smartphone și aplicații de monitorizare a vehiculului sau de social media, integrate.

Paleta de motorizări va include aceleași versiuni de 1,6 litri aspirate sau turbo, alimentate exclusiv cu benzină. Acestea dezvoltă 124 și 156 CP și pot fi cuplate la o cutie manuală cu șase trepte sau la una cu dublu ambreiaj și același număr de rapoarte.

Performanțele și consumul oficial al noului Qoros 3 hatchback nu au fost încă anunțate. Prețurile pentru piața din Europa rămân și ele un mister, în China, noul model fiind disponibil de la 119.900 RMB sau aproximativ 22.000 euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole