autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 7th, 2014

GENEVA 2014: Lamborghini Huracan LP610-4, uraganul din Sant’Agata Bolognese

Lamborghini Huracan, noul model entry-level al casei din Sant’Agata Bolognese și urmașul actualului Gallardo, a fost expus în fața publicului european la Salonul de la Geneva.

Lamborghini nu renunță la tradiția de a inventa o titulatură proaspătă, cu fiecare generație nouă pe care o lansează. De data aceasta, Gallardo va fi înlocuit în panoplia Lamborghini de Huracan, “uragan” în limba spaniolă. Bineînțeles, numele ascunde tradiționalele conotații bovine, amintind de un taur de luptă din secolul 19, celebru în regiunea Alicante, din Spania, pentru “simțul ascuțit al atacului”.

Lamborghini Huracan moștenește designul futurist, influențat de liniile tăioase, dar extrem de apetisante, ale conceptului Sesto Elemento. Interiorul, în schimb, pare o copie la scară redusă a cockpit-ului de inspirație aeronautică afișat de fratele mai mare, Aventador. Instrumentele de bord vor fi înlocuite de un display TFT cu diagonala de 12,3 inci.

Huracan va apela la un mix de materiale high-tech ultraușoare, șasiul fiind realizat din aluminiu, iar caroseria, din CFRP – plastic ranforsat cu fibră de carbon.

Inima noului Lamborghini Huracan va fi un V10, amplasat central, o evoluție a actualului propulsor aspirat de 5,2 litri prezent pe Gallardo. Noul motor cu injecție directă va respecta normele Euro6 și va dezvolta nu mai puțin de 610 CP, la 8.250 rpm, și un cuplu maxim de 560 Nm, cifre ce plasează noul model direct în liga supercarurilor de elită, capabile să depășească viteza maximă de 325 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 3,2 secunde, iar cea de la 0 la 200 km/h, 9,9 secunde. Prin comparație cu Gallardo, consumul mediu va scădea de la 12,2 la 10,5  l/100 km, ceea ce se traduce prin emisii de 290 g CO2/km.

Tracțiunea integrală, controlată electronic, va fi standard, așa cum sugerează și acronimul LP610-4, ștanțat pe aripile posterioare, puternic evazate, ale noului Lamborghini Huracan. Un buton de pe volan va permite calibrarea exactă a motorului, cutiei și tracțiunii, în trei moduri distincte – Strada, Sport and Corsa.

În premieră pentru segmentul supercarurilor entry-level, Huracan va fi echipat exclusiv cu frâne ceramice, în timp ce pe lista de opționale se vor regăsi suspensii adaptive cu amortizoare magneto-electrice și direcția variabilă.

Huracan, înlocuitorul proaspătului pensionat Gallardo (comercializat în peste 14.000 unități de-a lungul carierei sale de 10 ani – n.r.) este așteptat să ajungă în showroomurile Lamborghini din întreaga lume în toamnă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>