luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiGENEVA 2014: Ford Focus facelift vine cu o nouă gamă de motoare...

GENEVA 2014: Ford Focus facelift vine cu o nouă gamă de motoare diesel și pe benzină de 1,5 litri

Ford Focus, cea mai vândută mașină din lume în 2013, se înnoiește la Geneva. Modelul restilizat răspunde criticilor și sugestiilor aduse de fanii săi cu o nouă gamă de motoare diesel și pe benzină de 1,5 litri, sisteme de asistență revoluționare, o ergonomie îmbunătățită și un comportament dinamic superior.

Din punct de vedere vizual, Focus împrumută de la Fiesta și Mondeo noua grilă trapezoidală, cu iz de Aston Martin, repoziționată mai sus, afișând în același timp blocuri optice mai agresive cu LED-uri diurne și stopuri ușor redesenate. La interior, cea mai importantă schimbare este reprezentată de introducerea unității multimedia SINC 2, cu ecran tactil de 8 inci și harti de navigație 3D.

Noul Focus este primul model Ford care oferă Perpendicular Parking, o nouă tehnologie de parcare hands-free care ajută șoferii să parcheze cu spatele, paralel cu alte mașini, folosindu-se de senzori ultrasonici pentru a localiza spații de parcare și pentru a ghida vehiculul în timp ce șoferul controlează accelerația și frâna. Tot în premieră sunt introduse și sistemele Cross Traffic Alert, de avertizare a șoferilor care ies cu spatele dintr-un loc de parcare, respectiv Park-Out Assist, care asistă șoferii la ieșirea dintr-un spațiu de parcare paralelă.

Tehnologia MyKey, lansată anul trecut, își face și ea apariția în lista de opțiuni a noului Focus. Aceasta permite proprietarilor să programeze o cheie care restricționează viteza maximă, reduce sau dezactivează volumul maxim al sistemului audio și poate împiedica șoferul să dezactiveze ESP-ul.

Ford Focus facelift vine cu o nouă gamă de motoare diesel și pe benzină de 1,5 litri, devenind primul model al casei americane echipat cu noul motor turbo 1.5 EcoBoost pe benzină, produs la Craiova. Noul TDCi de 1,5 litri înlocuiește vechea unitate de 1,6 litri și va fi oferit în două trepte de putere (95 și 120 CP). Din program va face parte, în continuare, și premiatul motor 1.0 EcoBoost pe benzină, în ambele sale iterații, de 100 și 125 CP. Ford va aduce pe piață și o versiune ultra-economică, cu emisii de sub 100 g CO2/km.

Ford Focus facelift va ajunge în showroom-urile din România în ultimul trimestru al acestui an.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole