sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMașini noiGENEVA 2014: Ferrari California T - Căluțul Cabrat intră în era turbo

GENEVA 2014: Ferrari California T – Căluțul Cabrat intră în era turbo

Ferrari California T nu este doar versiunea restilizată a mezinului Scuderiei italiene, ci și primul Ferrari al secolului 21 înzestrat cu un motor turbo, un V8 cu injecție directă, împrumutat de la noile modele Maserati Ghibli și Quattroporte. Cilindreea de 3,8 litri va fi păstrată, însă puterea maximă va crește până la cel puțin 560 CP, de la cei 530 CP din prezent. Planurile pentru un V6 entry-level au fost abandonate.

La nivel estetic, se anunță schimbări radicale. Noul Ferrari California va fi complet redesenat. Practic, doar structura de rezistență va rămâne neschimbată. Sursa de inspirație va fi noul F12berlinetta, model ce îi va dona noului California partea frontală agresivă, cu faruri full-LED puternic alungite, precum și silueta dinamică, mult mai elegantă decât cea a actualului baby Ferrari.

Interiorul va fi el complet nou, urmând să beneficieze de cele mai noi sisteme multimedia prezente și pe FF sau F12berlinetta.

Listele de comenzi vor fi deschise de luna aceasta, iar primii clienți își vor primi mașinile un an mai târziu. Ferrari va limita cadența anuală a noului California la 500 unități pe an, în încercarea de a crește aura de exclusivitate a modelului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole