autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 7th, 2012

GENEVA 2012/ Subaru BRZ, un coupe crescut în Japonia

Subaru a prezentat la Geneva, pe lângă noul model Impreza, şi mult aşteptatul coupe BRZ. Lansat în toamnă în Japonia, BRZ vine acum să încânte pasionaţii motoarelor boxer de pe Bătrânul Continent.

Cel mai important atu al noului coupe japonez este motorul boxer, dezvoltat în cadrul parteneriatului cu Toyota. Acesta dezvoltă 200 CP şi un cuplu motor de 205 Nm transmis către puntea spate. Noua generaţie de propulsoare boxer a presupus reducerea volumului prin micşorarea, spre exemplu, a arborelui cotit. Acest lucru a permis o amplasare centrală a motorului şi coborârea centrului de greutate.

Modelul poate fi echipat fie cu o transmisie manuală în şase rapoarte, fie cu una automată, cu acelaşi număr de trepte, care încorporează atât un modul „Sport”, cât şi unul „Manual”. O manevrare mai sportivă a cutiei de viteze poate fi realizată prin padelele de pe volan şi cu ajutorul indicatoarelor de schimbare a treptelor. Viteza maximă anunţată este de 225 km/h, iar accelerarea se face în doar 7 secunde până la viteza de 100 km/h.

Ţinta Subaru cu acest model este de a atrage clienţii pasionați de coupe-uri sportive prin conceptul „Pure Handling Delight”. Prin urmare BRZ a fost construit având ca pivot central reducerea centrului de greutate prin utilizarea unui şasiu special conceput, dar şi printr-un concept de design denumit „Ultra-low Center of Gravity Package”. Chiar dacă habitaclul permite transportul a patru pasageri, înălţimea maximă a coupe-ului este de doar 1.300 mm, iar lungimea ajunge la 4.240 mm.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>