autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, nov. 2nd, 2012

General Motors: Scădere a profitului din cauza pierderilor din Europa

General Motors și-a publicat rezultatele pentru trimestrul al treilea, încheind astfel lista constructorilor americani. Cifrele GM se aseamănă destul de mult cu cele ale Ford: profit de aproape 1,5 miliarde dolari, dar cu pierderi mari în Europa, unde piața se află într-o perioadă extrem de nefastă.

Spre deosebire de ceilalți constructori din SUA, GM a înregistrat o scădere pronunțată a profitului la nivel global, pentru perioada ianuarie – septembrie , cu 14, în ciuda creșterilor veniturilor, cu aproape 1 miliard de dolari (37,6 miliarde dolari).

Situația din Europa este departe de a deveni pozitivă. Pierderile s-au situat la un nivel de 478 milioane de dolari, aproape duble față de anul trecut. Acestea au fost cauzate de brandul Opel, care stă la originea scăderii masive a producției, urmare a închiderii unor facilități.

Potrivit celor de la GM, prognoza pentru finalul anului, în Europa, are în vedere pierderi de cel puțin 1,5 miliarde dolari, adică o valoare mai mult decât dublă față de cei 747 milioane dolari pierduți anul trecut. În ultimii 13 ani, pierderile din Europa au cumulat 17 miliarde de dolari.

Celelalte două companii americane, Ford și Chrysler, au raportat rezultatele financiare din trimestrul III în această săpătână, cu un profit în stagnare, de 1,63 miliarde dolari pentru Ford, și o creștere de 80 pentru Chrysler (318 milioane dolari).

General Motors a anunțat recent că intenționează să ridice la 2.600 numărul disponibilizărilor din acest an în Europa, începute încă din primul trimestru. Până acum au fost concediate 2.300 de persoane, în cadrul unui program mai amplu de reducere a cheltuielilor.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>