luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieGeneral Motors recheamă în service aproape 3 milioane de mașini

General Motors recheamă în service aproape 3 milioane de mașini

General Motors anunță o acțiune masivă de rechemare în service ce va afecta aproape 3 milioane de mașini, vândute la nivel global. Sunt vizate în principal brandurile dedicate pieței americane, Cadillac, Pontiac, Saturn și Chevrolet.

Operațiunea de recall va aduce gigantului american pierderi estimate la aproximativ 200 milioane de dolari. Nu este prima acțiune de acest gen din 2014. În urmă cu doar câteva luni, GM a mai rechemat alte 2,6 milioane de mașini pentru probleme la contact, defect care a dus la moarte a 13 persoane. În total, de la începutul anului, au revenit în service cu diverse probleme, mai mult sau mai puțin grave, peste 12,8 milioane de modele din curtea GM, mai multe decât în ultimii cinci ani la un loc (9 milioane). Cheltuielile legate de remedierea problemelor tehnice s-au ridicat la circa 1,3 miliarde de dolari, în primul trimestru.

Dintre cele 2.991.140 de mașini așteptate în service, 2,7 milioane au fost vândute în SUA, 201.000 în Canada și 76.000 pe alte continente. Cele mai multe modele sunt rechemate pentru funcționarea eratică a stopurilor de frână. Modelele afectate sunt Chevrolet Malibu, Chevrolet Corvette, Cadillac CTS, Pontiac G6 și Saturn Aura. Problema ar fi fost semnalată încă din 2008, GM rechemând deja un număr mai mic de mașini din același motiv, în ianuarie 2009.

A doua parte a operațiuni de recall implică modelele Chevrolet Malibu, Chevrolet Malibu Maxx, Pontiac G6, Saturn Aura, Chevrolet Corvette, Cadillac CTS, Chevrolet Silverado, GMC Sierra şi Chevrolet Tahoe, fabricate între anii 2004 şi 2014. Sunt vizate probleme la instalaţia electrică, sistemul de frânare hidraulic, sistemul de ştergere a parbrizului şi bielete de direcţie.

NHTSA, autoritatea americană de siguranță a traficului, a contabilizat 13 accidente și doi răniți, incidente legate de problemele menționate de General Motors.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole