autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 10th, 2013

General Motors anunţă investiţii de 4 miliarde de euro în subsidiara Opel

General Motors va investi 4 miliarde de euro, în următorii trei ani, pentru a reînnoi gama de modele Opel. Infuzia masivă de capital reafirmă încrederea pe care gigantul american o acordă subsidiarei sale germane, afectată de pierderi însemnate.

Fondurile alocate de compania-mamă GM vor da un suflu nou constructorului din Russelsheim, modernizarea liniilor actuale de producţie şi lansarea de noi modele fiind priorităţile principale. Până în 2016, Opel va lansa nu mai puţin de 23 de modele şi 13 motorizări noi.

“Statutul de companie auto globală obligă GM să aibă o prezenţă semnificativă în Europa, atât în materie de dezvoltare, cât şi în vânzări sau producţie.”, a declarat Dan Akerson, preşedintele GM.

Akerson este “mai convins ca niciodată” că planul de redresare al companiei germane Opel va da roade. Botezat DRIVE 2022, acesta se întinde pe o perioadă de zece ani şi prevede întoarcerea la profitabilitate până la mijlocul acestui deceniu.

Opel va reduce costurile anuale cu 500 milioane de euro, până în 2016, sumă ce se va adăuga celor 300 de milioane economisite prin tăierea drastică a cheltuielilor actuale ale companiei. Primii paşi sunt închiderea uzinei germane din Bochum, responsabilă pentru producerea MPV-ului Zafira, şi reducerea efectivelor de angajaţi cu 2.000 de locuri de muncă.

Redresarea companiei este supervizată de Karl-Thomas Neumann, noul preşedinte executiv Opel, cel care a condus în trecut divizia chineză a rivalilor de la VW şi furnizorul de componente Continental.

Divizia europeană Opel a pierdut 18 miliarde de dolari, din 1999 până în prezent, dintre care 1,8 miliarde doar anul trecut. În 2012, vânzările Opel/Vauxhall pe piaţa din Europa au scăzut cu 15,6, până la 834.790 de unităţi.

Previziunile pentru 2013 rămân pesismiste, oficialii companiei aniticipând noi pierderi, chiar şi în contextul unor cifre de vânzări ascendente.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>