joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieGeneral Motors adaugă alte 8,4 milioane de mașini campaniei record de recall...

General Motors adaugă alte 8,4 milioane de mașini campaniei record de recall din 2014

General Motors continuă campania record de recall din acest an. Peste 8,4 milioane de mașini sunt așteptate în service pentru remedierea mai multor probleme de natură mecanică, totalul din 2014 depășind, astfel, pragul record de 28,9 milioane de unități.

Modelele afectate sunt produse între 1997 şi 2003, fiind comercializate exclusiv pe piața din Statele Unite sub siglele Chevrolet, Oldsmobile, Pontiac, Cadillac, Buick, Saab, GMC şi Isuzu. Dintre acestea, 7.6 milioane sunt rechemate pentru schimbarea elementului de fixare a brelocului din cheile de contact dintr-unul oval în unul rotund, pentru a reduce greutatea telecomenzii, în timp ce pentru alte 392.459 de pick-up-uri și SUV-uri echipate cu tracțiune integrală, printre care Chevrolet Silverado şi GMC Sierra şi 2015 şi modele Chevy Tahoe şi Suburban, GM a anunţat că trebuie să regleze softul care controlează sistemul de transmisie, pentru a evita închiderea automată a acestuia și blocarea roților.

Restul modelelor GM incluse în acțiunea gigant de recall fac parte din cinci campanii distincte de înlocuire a contactului, întărirea unor izolaţii la nivelul unor cabluri amplasate pe blocul motor, strângerea unor şuruburi de fixare la specificaţia de fabrică folosind o cheie dinamometrică, respectiv reparaţii electrice pentru anumite modele echipate cu acumulatori auxiliari şi înlocuirea unor module de confort.

Costurile noilor acțiuni de recall se ridică la 1,2 miliarde de dolari, estimările inițiale preconizând o factură în valoare de numai 700 milioane de dolari. În plus, GM a primit luna trecută și o lovitură serioasă de imagine. Departamentul Transporturilor din SUA a amendat gigantul american cu 35 milioane de dolari pentru modul deficitar în care a fost gestionată rechemarea a 2,6 milioane de autovehicule, ca parte a investigației privind 13 accidente fatale.

Numărul autoturimelor şi camionetelor rechemate în service în America de Nord anul acesta a depășit, în premieră istorică, dublul vehiculelor General Motors comercializate la nivel mondial, în 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole