autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, sept. 11th, 2013

FRANKFURT 2013: Standul Audi, cel mai spectaculos din tot salonul, Nanuk, printre cele mai bune concepte

Standul Audi de la Frankfurt poate fi considerat cel mai spectaculos, el aflându-se pe primul loc în preferințele celor mai mulți jurnaliști prezenți la salonul auto german. Ceilalți doi constructori premium din Germania, BMW și Mercedes-Benz, au avut și ei standuri impresionante, însă Daimler a fost singura companie dintre cele trei care a utilizat același decor ca la salonul IAA din 2011. BMW a preluat o bună parte din scenariul de acum doi ani, când erau prezentate în premieră conceptele celor două mașini hibride, i3 și i8.

Standul Audi a impresionat prin originalitate, scenografia ilustrând un oraș întors, podeaua standului fiind de fapt în cer. Ideea amintește de efectele artistice din filmul Inception, cu mașini care circulă pe șosele întoarse cu josul în sus. Standul a avut și două modele cu personalitate puternică, Audi Sport quattro și Audi Nanuk quattro, ambele concepte. Diferența dintre ele este dată de finalitate. Audi Sport quattro va deveni model de serie, cel mai probabil anul viitor, în timp ce Nanuk nu este decât un studiu ce prefigurează viitorul mărcii în materie de design. Audi Nanuk a fost creat de Italdesign Giugiaro, atelier care a fost cumpărat de grupul Volkswagen și integrat în Audi AG. Performanțele mașinii sunt impresionante, fiind generate de motorul V10 TDI, de 544 CP. Însă apariția lui Nanuk duce cu gândul la un crossover între un vehicul sport și un vehicul de teren, cu garda ridicată.

Audi Sport quattro a preluat tema de la conceptul prezentat în urmă cu doi ani, însă acum este mai lung, utilizând platforma A5, și are propulsie hibridă.

Modelul de serie prezentat la Frankfurt în premieră a fost Audi A3 Cabrio, derivat din caroseria sedan a modelului compact.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>