autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, sept. 9th, 2013

IMAGINI EXCLUSIVE: Dacia Duster facelift, surprinsă pe străzile din București

Cu o zi înainte de deschiderea Salonului de la Frankfurt, reporterii Auto Industry s-au întâlnit cu vedeta standului Dacia, Duster face-lift, pe străzile din centrul Capitalei. Reușim, astfel, performanța de a vă prezenta, în avanpremiera lansării de mâine, primul exemplar de serie înmatriculat în România, un Laureate 4×4 pe benzină, Gris Comete.

La exterior se remarcă noile faruri cu lumini de zi, grila redesenată și stopurile cu design nou și elemente cromate. Jantele din aliaj de 16 inch, finisate într-o nuanță de gri satinat, Dark Metal, sunt și ele complet noi. Echiparea de serie va fi mai bogată, pe lista dotărilor standard urmând să își facă apariția ESP-ul, airbagurile laterale cap-torace și Dacia Plug & Radio, un sistem audio cu mp3 player, radio și bluetooth.

Cele mai importante schimbări se vor produce la interior, acolo unde Duster Facelift își va întâmpina fanii cu o planșă de bord complet restilizată. Comenzile geamurilor electrice vor fi mutate pe portiere, iar consola centrală va integra noul display tactil de 7 inch al centralei MediaNav, cu sistem de navigație și conexiuni bluetooth/USB, echipament oferit opțional. Tot contra cost, Duster va dispune de cruise control, limitator de viteză și senzori de parcare spate.

Din punct de vedere tehnic, marea noutate va fi motorul de 1,2 litri turbo, pe benzină, din familia TCe. Creditat cu un consum mediu de 6 l/100 km, acesta dezvoltă 125 CP și va cuplat  la o transmisie manuală cu șase trepte. Până la apariția noului Megane facelift TCe de 130 CP, Duster TCe 125 va fi, practic, cea mai puternică declinare a noului propulsor, la nivelul întregii Alianțe Renault-Nissan. Celelalte versiuni de motorizare rămân neschimbate: 1.6 benzină și 1.5 diesel, de 90 și 110 CP. O altă premieră este Eco Mode, cu buton ECO și indicator de schimbare a treptelor de viteză, funcție ce modifică parametrii de funcționare ai motorului și ai sistemului de climatizare, limitând la nevoie performanțele acestora, de dragul economiei de carburant.

Prețurile oficiale vor fi anunțate mâine, imediat după lansarea oficială de la Frankfurt. Primele exemplare vor fi livrate clienților începând cu data de 15 noiembrie.

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>