autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mai 4th, 2012

Fotbalist, acuzat de fraudă cu asigurarea unui Ferrari

Vedeta echipei scoțiene de fotbal Hibernian FC și a reprezentativei Scoției, atacantul Garry O’Connor, a fost dat în judecată de către asiguratorul Aviva Insurance pentru tentativă de fraudare, după ce a autoturismul acestuia, un Ferrari F430 Spider F1, a fost distrus în totalitate într-un accident survenit în urmă cu un an.

Potrivit anchetei procuraturii, O’Connor, în vârstă de 28 de ani, le-ar fi spus reprezentanților Aviva Insurance, la care era asigurată mașina, că Ferarri-ul său roșu, în valoare de circa 100.000 de lire sterline, a fost distrus pe 30 aprilie 2011, în urma unui accident petrecut în timp ce se afla la volan în Gullane, East Lothian, pe coasta de est a Scoției.

În urma accidentului, mașina a fost declarată daună totală, iar valoarea despăgubirii cuvenite din partea firmei de asigurări se ridică la 93.500 de lire sterline.

Însă cei de la Aviva Insurance l-au acuzat pe fotbalist că a încercat să-și însușească în mod fraudulos banii respectivi și de fals în declarații.

Potrivit asiguratorului, autoturismul Ferrari F430 Spider F1 al lui Garry O’Connor ar fi fost de fapt distrus cu două săptămâni înainte de data declarată de fotbalist, într-o altă locație, în timp ce era condus nu de O’Connor, ci de un prieten al său, Darren Brock.

Brock ar fi distrus mașina intrând cu ea în plin într-un pod de cale ferată.

Potrivit poliței de asigurare deținute de atacantul scoțian, daunele survenite în timp ce mașina asigurată este condusă de altă persoană decât titularul poliței sunt excluse de la acoperire.

Deși internaționalul scoțian s-a declarat nevinovat, procurorul de caz a anunțat că are 6-7 martori care vor susține varianta acuzării, inclusiv angajați ai Aviva Insurance.

Primul termen al procesului este programat pentru data de 24 mai.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>