marți, februarie 27, 2024
AcasăIndustrieFord România oprește pentru a patra oară, timp de șapte zile, producția...

Ford România oprește pentru a patra oară, timp de șapte zile, producția la uzina din Craiova

Uzina Ford din Craiova își va închide, pentru a patra oară în acest an, temporar porțile în luna decembrie. Producția va fi oprită complet, timp de șapte zile, în perioada 12-20 decembrie, activitatea fabricii urmând să fie reluată imediat după sărbătorile de iarnă.

Decizia suspendării producției vine ca răspuns la scăderea cererii din Europa, fluxul de fabricație urmând să fie, astfel, adaptat la trendul general negativ al pieței. Secția de motoare va fi redeschisă pe data de 6 ianuarie, iar cea de autovehicule, două zile mai târziu, pe 8 ianuarie.

Angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic, ceea ce înseamnă că vor primi 80 din drepturile salariale cuvenite. Potrivit 0-100.ro, Ford a deschis și o listă de concedieri individuale, muncitorii care doresc să părăsească uzina de la Craiova urmând să își înainteze, practic, demisiile prin înscrierea pe acest tabel.

Nu este pentru prima dată când Ford închide temporar fabrica din Craiova. Producția de mașini a mai fost sistată, în condiții similare, și lunile trecute – șapte zile în septembrie și câte 13 zile, în octombrie și noiembrie, programul de întreruperi urmând să continue și anul viitor, în perioada 6-8 ianuarie. Montarea motoarelor EcoBoost a fost și ea oprită, în premieră, luna trecută, timp de opt zile. Pentru 2014 nu se anunță, deocamdată, o nouă suspendare.

Cadența totală de producție a uzinei se va reduce în acest an cu aproximativ 14.800 unități B-Max și cel puțin 14.000 motoare. În prezent, la Craiova sunt produse 1.000 motoare și 370 de mașini pe zi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole