joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieFord a construit motorul cu numărul 250.000 la uzina din Craiova

Ford a construit motorul cu numărul 250.000 la uzina din Craiova

Uzina Ford Craiova a produs astăzi motorul cu numărul 250.000, o unitate EcoBoost de 1,5 litri de 180 CP care va fi exportat în Statele Unite pentru a echipa modelul Fusion, corespondentul american al lui Mondeo.

Ford a început producția de motoare la uzina sa de clasă mondială de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

Suntem foarte mândri de această realizare a Uzinei de Motoare de la Craiova, cu atât mai mult cu cât produsele noastre ajung la clienți din toată lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2”, a declarat noul șef al al secției de Producție Motoare de la Craiova.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat în premieră anul trecut în China pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord, și va fi de asemenea disponibil pe varianta europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

Totodată Ford a confirmat că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa cel mai bine vândut model din lume, Ford Focus. Primele unități ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

Uzina de Motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1000 de angajați care lucrează în două schimburi pentru a face față cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piață.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole