joi, mai 23, 2024
AcasăCredite/LeasingFinanțări mai ieftine pentru automobilele franțuzești

Finanțări mai ieftine pentru automobilele franțuzești

BRD Sogelease și Celetem au parteneriate care duc la acordarea de finanțari mai ieftine pentru achiziția de automobile produse de francezi. Cei trei finanțatori sunt controlați de grupuri financiare din Franța: BRD și BRD Sogelease de către Societe Generale, iar Cetelem – de către BNP Paribas.

Creditele auto cu costuri mai mici acordate de BRD pot fi contractate pentru achiziția de mașini produse de Dacia, Renault și Nissan. BRD are această strategie de mai mulți ani. În schimb, finanțările acordate de BRD Sogelease și de Cetelem sunt promoționale și vizează automobile produse de Citroen.

BRD acordă creditele auto dedicate finanțării de automobile franceze în lei și în euro. În cazul unui împrumut de 21.750 de lei contractat pe patru ani, dobânda nominală este de 7,5, fixă, iar dobânda anuală efectivă (DAE) ajunge la 11,44. Același credit, contractat pentru achiziția unui automobil care nu e produs de unul dintre cei trei contructructori are o dobândă nominală tot fixă, de 7,5, însă DAE este de 13,02. Majorarea costului efectiv al creditului este generată de aplicarea unui comision lunar de gestiune mai mare.

În cazul unei finanțări în valoare de 5.000 de euro pentru achiziția unui automobil marca Dacia, Renault sau Nissan contractată tot pe 5 ani, dobânda este de 7,7, fixă, iar DAE este de 11,44. În cazul unui împrumut identic contractat pentru cumpărarea unei alte mărci, dobânda este tot de 7,7, însă DAE este de 13,87.

Aceste costuri sunt valabile pentru creditele luate pentru cumpărarea de autovehicule noi.

Finanțări promoționale

Finanțările pentru autovehicule Citroen acordate de Cetelem și BRD Sogelease sunt promoționale.

Cetelem acordă creditele auto în lei, pe perioade de până la 4 ani. Dobânda percepută este fixă, de 8,6, iar DAE ajunge la 8,95 în cazul unui credit de aproape 24.300 de lei, contractat pe perioada maximă. În cazul finanțărilor necondiționate de achiziția unei mărci anume, dobânda nominală percepută de Cetelem este de 9,9. La un credit de aceeași mărime contractat tot pe 4 ani, DAE ajunge însă la 16,45.

Finanțările în leasing acordate de BRD Sogelease pentru achiziția a două tipuri de autovehicule Citroen (C4 și Jumper) sunt acordate doar în euro și se adresează persoanelor juridice. Dobânda percepută de finanțator pornește de la 7,9 pe an. Suplimentar se aplică două tipuri de comisioane: de administrare, în valoare de 2,5, care se plătește la semnarea contractului, și unul lunar de 0,1 din suma finanțată. Avansul solicitat este de minimum 15, valoarea reziduală este de 0,1, iar contractele pot fi încheiate pe cel mult 60 de luni. Clienții beneficiază însă de un cadou: 150 de litri de combustibil pentru fiecare autovehicul finanțat.

Promoțiile Cetelem și BRD Sogelease se derulează până la sfârșitul lunii februarie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole