joi, aprilie 18, 2024
AcasăPiata autoFiat 500 devansează Panda și devine cel mai vândut model de clasă...

Fiat 500 devansează Panda și devine cel mai vândut model de clasă mini din Europa

Fiat 500 a devansat în 2013 eternul lider de vânzări al clasei mini, Panda, devenind primul model cu tentă premium din istorie care ajunge în fruntea segmentului A pe piața din Europa.

Panda își încheie, astfel, “mandatul” pe care l-a deținut timp de nouă ani, consecutiv. Vânzările cumulate ale celor două modele au atins pragul de 312.419 unități, succes comercial care i-a ajutat pe italieni să își păstreze poziția dominantă din segment, la mare distanță de principalul rival, grupul Volkswagen, al cărui trio de citadine (VW Up, Skoda Citigo, Seat Mii) a contabilizat doar 202.343 comenzi, în 2013.

Nici tripleta franco-niponă Toyota Aygo, Citroen C1 și Peugeot 107 nu a încheiat anul trecut cu rezultate onorabile, cei trei constructori raportând vânzări nesatisfăcătoare de 175.798 unități, în perioada ianuarie-decembrie 2013.

Domnia italienilor dă, însă, semne de oboseală. Livrările lui Panda au scăzut cu 18%, anul trecut, ceea ce înseamnă că micul Fiat a pierdut aproape jumătate din clienții pe care îi avea în 2009. Potrivit analiștilor din industrie, declinul puternic din 2013 nu are nicio legătură cu popularitatea propriu-zisă a modelului, ci cu scăderea dramatică a cererii pentru mașini mici de pe piețele europene și, în special, din țara natală, Italia, acolo unde vânzările de mașini noi s-au diminuat cu 40% față de maximul istoric din 2007.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole