autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, ian. 31st, 2013

Ferrari lansează la Geneva urmaşul lui Enzo, un supercar de 950 CP şi 1.2 milioane euro

Ferrari F150 este, probabil, cel mai anticipat proiect al Scuderiei din ultimii ani. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu numele de cod al italienilor, precizăm că este vorba despre urmaşul lui Enzo, viitorul supercar de top produs la Maranello, ce urmează a fi prezentat publicului, în premieră mondială, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în luna martie.

Cel mai puternic Ferrari din istorie

Până atunci însă, un grup restrâns de clienţi ai Căluţului Cabrat au fost invitaţi în fieful Ferrari pentru a face deja cunoştinţă cu modelul F150. Cu această ocazie, au apărut şi primele informaţii despre modelul sportiv, dezvoltat să ofere un total de 950 cai putere. Cu asemenea potenţial, putem vorbi deja despre cel mai puternic Ferrari din istorie.

Cei 950 de cai putere sunt obţinuţi cu ajutorul unui sistem hibrid. Acesta este compus dintr-un motor V12 de 800 de cai putere şi un sistem KERS similar celui din Formula 1, care mai garantează încă 150 de cai putere. Un asemenea motor va fi capabil să ofere o turaţie maximă de 9200 de rotaţii şi un cuplu motor impresionant. Fiind vorba despre un hibrid, momentul motor va fi disponibil extrem de devreme, chiar de la 1000 de rotaţii.

0-200 de km/h în doar 7 secunde

Şi pentru a se asigura că apariţia lui F150 va fi una de neuitat pentru publicul larg, inginerii italieni s-au asigurat că cei 12 cilindri sună asemeni unui motor de Formula 1. În ceea ce priveşte datele tehnice, nu sunt prea multe de spus. Sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 3 secunde, de la 0 la 200 de km/h în 7 secunde, iar viteza maximă este estimată la 370 km/h.

Pe lângă motorul cu resurse extrem de generoase, F150 va miza şi pe o siluetă de invidiat, care îi va asigura o masă maximă de 1280 kilograme, socotind aici şi pe cele ale motorului electric. Şasiul va fi acoperit de o podea plată din kevlar, în vreme ce caroseria va fi construită complet din fibră de carbon. Jantele vor fi din magneziu şi vor ascunde în spatele lor un sistem de frânare extrem de eficient, capabil să oprească F150 de la 200 km/h în doar 115 metri.

Preţ de 1.2 milioane de euro

Cu aceste atribute, dar şi cu talentul lui Fernando Alonso, noul F150 a reuşit să stabilească un nou record pe circuitul Ferrari de la Maranello şi are toate şansele de a scoate mai puţin de 7 minute pe Nurburgring.

Reţeta elaborată în atelierele Ferrari va fi expusă la Geneva şi va intra în producţie la vară. Doar 499 de exemplare vor fi construite, primele livrări urmând să se facă la finele lui 2013. Exclusivismul va fi asigurat atât de numărul redus de copii, dar şi de preţul extrem de piperat pentru un Ferrari. El se va opri la aproximativ 1.2 milioane de euro.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>