autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 3rd, 2012

Ferrari 458 Spider by Novitec Rosso – 609 CP şi clapetă de sunet

Specialiştii Novitec Rosso au considerat că cei 570 CP ai V8-ului aspirat, de 4.499 cmc, care a fost desemnat “Motorul anului 2011” (în categoria sa), nu sunt suficienţi pentru Ferrari 458 Spider, aşa că au dezvoltat un kit de admisie/evacuare şi un soft care îi cresc puterea şi cuplul, cu 39 CP şi, respectiv, 29 Nm.

“Kit-ul de putere” Novitec este format dintr-o admisie din fibră de carbon şi o evacuare din aliaj de nichel şi crom, care cântăreşte doar 21 de kilograme, “asezonată” cu o tobă finală prevăzută cu o clapetă specială de sunet, ce poate fi activată prin apăsarea unui buton de pe volan. La acestea, se adaugă un soft, cu o “hartă” remapată, pentru sistemul de management al motorului. Iar rezultatul se traduce printr-o putere de 609 CP/9.100 cmc şi un cuplu maxim de 569 Nm/5.400 cmc. Deşi Novitec nu a dat încă detalii despre performaţele bolidului, putem anticipa că vor fi mai bune decât ale Ferrari 458 Spider de serie: 0-100 km/h în 3.4 sec. şi 320 km/h viteză maximă.

Pe partea de caroserie, 458 Spider Novitec Rosso se remarcă printr-un spoiler faţă, cu două aripioare din carbon, prize de aer grefate pe partea superioară a aripilor si un difuzor spate amplu. Iar specialiştii au umblat, de asemenea, la suspensii, furnizând un nou sistem ajustabil hidraulic pe înălţime. Garda la sol a maşinii a fost coborâtă cu 35 mm.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>