luni, iunie 24, 2024
AcasăLansari RomaniaF12berlinetta, cel mai nou şi mai rapid Ferrari de serie, a sosit...

F12berlinetta, cel mai nou şi mai rapid Ferrari de serie, a sosit în România

F12berlinetta, cel mai puternic şi mai rapid Ferrari de serie al momentului, dar şi unul dintre cele mai performante automobile GT produse vreodată, a fost prezentat astăzi publicului din România de Giancarlo Fisichella, fost pilot de Formula 1 şi actual pilot de teste al Căluţului Cabrat.

Performanţe

Sub capota aparent interminabilă a noului F12berlinetta se ascunde un V12 de vis, cu o cilindree de 6.282 cmc. Acesta dezvoltă o putere impresionantă de 740 CP şi un cuplu maxim de 690 Nm. Performanţele sunt, bineînţeles, demne de blazonul nobil al casei italiene. Ferrari F12berlinetta, cel mai puternic model din segment, atinge o viteză maximă de 340 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,1 secunde. Pragul de 200 km/h este şi el depăşit după 8,5 secunde. Tracţiune este pe spate, iar transmisia cu dublu ambreiaj a fost preluată direct de la maşinile de Formula 1 ale Scuderiei Ferrari.

Noul F12berlinetta este mai uşor cu 70 de kilograme decât predecesorul său, 599 GTB, greutatea redusă, de numai 1.525 kilograme, garantând un excelent raport de 2,1 kilograme/cal putere. Repartiţia maselor este de 54 pe spate şi 46 pe faţă, iar consumul mediu oficial nu depăşeşte 15 l/100 km, suficient pentru a emite doar 350 g CO2 pentru fiecare kilometru parcurs.

Cifre

Perfecţiunea are totuşi costul ei, iar preţul de pornire al noului Ferrari F12berlinetta a fost stabilit la 230.000 de euro fără TVA sau 285.000 de euro cu toate taxele incluse. Deşi nu e o sumă deloc modestă, Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari în România, a înregistrat deja câteva comenzi ferme. Anul acesta, România are alocată o cotă totală de 30 de maşini Ferrari, mai puţin de o treime dintre acestea fiind modele F12berlinetta.

Forza Rossa pune la dispoziţia fanilor Ferrari şi un nou serviciu de finanţare intitulat Forza Rossa Financial Services. Rata lunară este estimată la 4.500 de euro, în condiţiile unei finanţări pe cinci ani şi a achitării unui avans de 25.

Prezent la evenimentul de lansare, Massima Gallota, director regional Ferrari pentru Europa Centrală şi de Est, a ţinut să reafirme succesul comercial de care s-a bucurat în 2012 compania italiană. “Anul trecut a fost unul dintre cei mai buni din istorie pentru Ferrari. Vânzările noastre s-au apreciat cu 5 la nivel global, iar cifra de afaceri a companiei a crescut cu 8.

Forza Rossa, deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac, deţine statutul de unic importator oficial Ferrari pe pieţele din România, Bulgaria şi Republica Moldova, dar şi de distribuitor exclusiv Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole