joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieEXCLUSIV: Uzina Dacia din România va produce două noi modele - Renault...

EXCLUSIV: Uzina Dacia din România va produce două noi modele – Renault Symbol și Dacia Sandero cu volan pe dreapta

Exporturile României vor cunoaște un puternic reviriment, odată cu lansarea noului model Renault Symbol, deoarece acesta va fi fabricat la Pitești – Mioveni, unde sunt produse Logan, Sandero și Duster. Tot aici se va fabrica și versiunea Sandero cu volan pe partea dreaptă.

Thomas Dubruel, directorul Renault România, ne-a declarat, la evenimentul de lansare a noilor modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, că noul produs al grupului, Renault Symbol, va fi vândut doar pe anumite piețe, acolo unde numele Symbol a reprezentat foarte mult pentru cota de piață. De exemplu, în Turcia, unde anul trecut au fost vândute 50.000 de automobile sub acest nume. Acesta este și motivul pentru care mașina a fost prezentată la Salonul Auto din Istanbul. Începând cu această generație, Renault Symbol este construit pe baza platformei Dacia Logan, având elemente diferite la partea de design (grilă, faruri, spoilere) și la unele dotări și echipamente. Directorul Dubruel ne-a mai precizat că pe restul piețelor unde Logan a avut succes sub marca Renault va rămâne prezent ca atare, în noua generație. De exemplu, în America de Sud, unde acum sunt vândute atât Symbol, cât și Logan, cel care va rămâne va fi Renault Logan. La fel și pe piața din Rusia.

De asemenea, odată cu lansarea pe piața britanică a celor două modele Dacia, Duster și Sandero, la Mioveni va intra în fabricație, în premieră, Sandero cu volan pe partea dreaptă. În acest fel, o mare parte din producția uzinei Dacia va avea asigurată vânzarea pe piețele de export, respectiv un volum de 60.000-70.000 de unități, peste cele existente deja în vestul Europei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole