autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 3rd, 2012

European Broadcasting Union a cumpărat drepturile TV pentru sezonul WRC 2013

Federația Internațională de Automobilism(FIA) face eforturi mari pentru un sezon 2013 în WRC cât mai coerent. Din acești pași face parte și semnarea unui contract cu European Broadcasting Union pentru drepturile de televiziune ale sezonului următor. Este un prim pas făcut de FIA pentru a calma organizatorii de etape care au fost și sunt reticenți în a semna angajamentele pentru sezonul următor.

FIA a cerut mai mulți bani pentru organizarea unei etape de WRC în condițiile în care, până acum o săptămână, nu putea oferi certitudini nici în ceea ce privește drepturile TV. WRC a fi filmat de către divizia EPC – Eurovision Production Coordination, iar EBU se va ocupa de distribuție pentru a ajunge la o audiență globală. European Broadcasting Union a anunțat deja semnarea unor contracte noi, pe lângă cele deja existente, cu grupul RAI din Italia, cu TVE din Spania și SVT din Suedia. În acest moment EBU se laudă că WRC poate fi văzut în 120 țări. Acordul dintre FIA și EBU prevede și dezvoltarea unui serviciu video online pe wrc.com. Una dintre condițiile celor de la FIA a fost aceea ca totul să fie filmat în format HD.

FIA nu a rezolvat în schimb toate problemele viitorului sezon. În se află în căutarea unui partener care să asigure cronometrarea campionatului. Dacă sunteți interesați iată ce caută FIA: Official Timing Partner, Official Technology și/ sau Official Mapping Partner of the FIA World Rally Championship. Federația este și în căutarea unui sponsor principal al sezonului 2013, după retragerea la mijlocul acestui a celor de la Nokia.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>