autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 2nd, 2012

Energy dCi 130 CP, disponibil în România

Motorul Energy dCi 130 CP este disponibil, începând cu 1 martie, pentru modelul Grand Scénic Collection 2012. Propulsorul va echipa în perioada următoare și celelalte modele din familia Mégane. Noua motorizare 1.6 dCi face parte din familia Energy, este prevăzută cu sistem Stop & Start și recuperarea energiei în faza de frânare Pentru a asigura multiplele reporniri ale motorului, demarorul a fost ranforsat, la fel ca și sistemul de injecție (pompă și injectoare de înaltă presiune). Toată baza motorului a fost dimensionată pentru 410.000 cicluri de demaraj (la 300.000 km), adică de aproape 7 ori mai mult decât în cazul unui motor clasic.

Motorul Energy dCi 130 CP care echipează Grand Scenic Collection 2012, consumă mai puțin cu 20 față de predecesorul său, 1.9 dCi 130 CP. Consumul mediu declarat de 4,4 l/100 km face din acest propulsor cel mai economic model din clasa sa la același nivel de putere. De asemenea, costurile de utilizare sunt cu 30 mai mici față de Grand Scenic 1,9 dCi 130 CP. Grand Scenic Collection 2012 este numele sub care debutează pe piața românească faceliftul monovolumului francez de clasă compactă. Cei de la Renault spun că este doar un update, dar noutățile pe care le propune Scenic pentru 2012 sunt multe.

Din punctul de vedere al designului, la partea frontală remarcăm ușoara redesenare a grupurilor optice și a spoilerului față, care acum include și luminile de rulare pe timp de zi de tip LED. Ceva mai multe modificări se regăsesc la interior. Au fost redesenate scaunele, în consola centrală a fost integrată o nouă unitate audio și a fost diversificată gama de culori pentru tapițeriile textile. Noua versiune este unul dintre primele modele Renault care beneficiază de dispozitivul Visio System® (în standard pentru versiunea Privilège), care ajută la menținerea atenției soferului și la ameliorarea vizibilității pe timp de noapte, datorită celor două funcții-cheie: un sistem de avertizare „Lane Departure” (o cameră detectează dacă soferul se abate de la direcția de mers și declanșează un semnal sonor) și o funcție automată a farurilor (aceeași cameră detectează luminile farurilor vehiculelor din apropiere și /sau intensitatea iluminatului stradal și comută automat de la faza scurtă a fasciculului principal și viceversa).

În echiparea de serie a lui Grand Scenic Collection 2012 se mai regăsesc – Hill Start Assist, frână de parcare automată, tempomat-limitator de viteză și sistemul audio cu bluetooth și USB sunt standard pe toata gama Grand Scenic. A fost introdusă funcția „highway mode” – un simplu impuls pe maneta semnalizatorului declanșează o serie de trei semnale luminoase pentru a avertiza schimbarea benzii. Pe lista de opționale găsim: sistemul audio Bose® și sistemul de navigație built-in Carminat TomTom® la 590 € inclusiv TVA. La exterior sunt disponibile două nuanțe noi de caroserie: Bleu Majorelle și Rosu Grenat.

Grand Scenic Collection 2012 este în continuare disponibil în 2 configurații: cu 5 și 7 locuri. Prețul de listă pentru Grand Scenic (5 locuri) Expression 1.4 TCe 130 CP este de 18.600 € (inclusiv TVA). Pentru versiunea cu 7 locuri în echiparea Privilege și propulsorul Energy 1.6 dCi Start&Stop prețul este de 23.900 euro TVA inclus.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>