marți, august 9, 2022
AcasăMotorsportDunlop Romanian Superbike - start oficial în sezonul 2012

Dunlop Romanian Superbike – start oficial în sezonul 2012

Competiţia Dunlop Romanian Superbike, organizată exclusiv pe piste profesioniste de motociclism viteză, a ajuns la a V-a sa ediţie. Sezonul 2012, susţinut în continuare de Dunlop, anunţă opt etape, un prim acord cu Federaţia Română de Motociclism (FRM), o etapă supriză la Bucureşti şi două cupe marca GP Racer pentru încurajarea debutanţilor şi a reprezentantelor sexului frumos pentru un start-up cu dreptul în motorsport.

Spre deosebire de ediţiile precedente, sezonul 2012 al competiţiei Dunlop RoSBK are prevăzute în calendarul competiţional 8 etape, cu două mai mult decât pănă acum. Evoluţia pozitivă a competiţiei şi succesul pe care îl are în rândul comunităţii motocicliştilor din România au adus şi primul acord cu FRM, instituţie ce patronează competiţiile de motociclism organizate pe teritoriul României. Ca urmare a acordului încheiat cu FRM, Dunlop Romanian Supebike devine Cupa Dunlop Romanian Superbike în cadrul căreia piloţii care pot participa la clasa 1.000 cmc nu pot lua startul fără a avea o licenţă emisă de FRM sau de o altă federaţie, a unei alte ţări, acreditate FIM.

Noul acord încheiat cu FRM conferă astfel posibilitatea organizatorilor Cupei Dunlop Romanian Superbike să organizeze şi să dea startul şi în etape organizate pe teritoriul României şi legitimează ultima etapă inclusă în calendarul competiţional 2012 şi programată la Bucureşti în week-end-ul 28-30 septembrie.

Motor Park România, prima etapă Dunlop RoSBK pe pământ românesc

Calendarul competiţional Dunlop Romanian Superbike 2012 include etapele tradiţionale de pe circuitele Slovakiaring, Pannoniaring, Hungaroring sau de la Serres şi Brno, dar şi o etapă la Bucureşti. Etapa bucureşteană a Dunlop Romanian Superbike 2012 va avea loc pe circuitul Motor Park România, aflat în momentul de faţă la stadiul de începere a lucrărilor. Situat la 40 de kilometri de Bucureşti, în comuna Adâncata, judeţul Ialomiţa, circuitul ce urmează să fie asfaltat până la sfârşitul verii anului curent a fost dezvoltat în parteneriat cu autorităţile locale şi sub controlul tehnic şi de proiectare al pilotului Ionuţ Mistode.

„Circuitul a fost gândit să fie mai tehnic, şi astfel mai antrenant pentru orice competiţie auto şi moto care ţinteşte performanţa. Va fi unul din circuitele solicitante cel mai mult pentru anvelope, cu zone de virare negativă, dar şi cu zone de viteză, extrem de îndrăgite de piloţi”, a precizat Ionuţ Mistode, co-organizator al Dunlop Romanian Superbike şi câştigător fervent al clasei regină Superbike 1.000 cmc.

Prima etapă a Dunlop Romanian Superbike 2012 va avea loc în acest week-end la Serres, în Grecia, următoarele etape fiind programate potrivit calendarului comeptiţional după cum urmaeză: Pannonia Ring, Ungaria – 20 – 22 aprilie; SlovakiaRing, Slovacia – 18 – 20 mai; Hungaroring, Ungaria – 15 – 17 iunie; SlovakiaRing, Slovacia – 07 – 08 iulie; Hungaroring, Ungaria – 13 – 14 august; Brno, Republica Cehă – 14 – 16 septembrie şi Bucureşti, România – 28 – 30 septembrie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock