marți, august 9, 2022
AcasăEvenimentDouă BMW X6 clonate, descoperite de Poliția Constanța într-un container (VIDEO)

Două BMW X6 clonate, descoperite de Poliția Constanța într-un container (VIDEO)

Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au reușit să captureze două modele BMW X6, furate din Europa de Vest și reintroduse pe piață prin clonarea altor vehicule din Ucraina.

Potrivit informațiilor făcute publice de Poliția Română, autoturismele au fost descoperite în cadrul unei investigații care viza o rețea de hoți de automobile de lux. Membrii acesteia furau mașinile din vest, le duceau în Ucraina, unde li se schimbau toate datele de identificare (acte, numere, serii etc.) după modele similare aflate în circulație pe străzile din această țară, apoi erau exportate către alte destinații în funcție de comenzi. Traseul acestei rețele includea și România, ca țară de tranzit, fiind utilizat punctul de frontieră Oancea – Cahul, din județul Galați. Mașinile erau transportate cu ajutorul unor containere, pe TIR, apoi urmau să fie îmbarcate pe diverse vase de marfă.

Poliția are în vizor 3 cetățeni ucrainieni, doi din Republica Moldova și un rus, care au traficat în acest mode mai multe vehicule, dar în prezent nu se află pe teritoriul României. Procedura utilizată de rețea cuprinde doar aproximativ 24 de ore petrecută pe teritoriul României, de obicei în Constanța, doar cât este necesar pentru formalitățile de îmbarcare a containerelor.

Cele două X6 găsite în port avea ca destinație Dubai, unde urmau să fie livrate unor cumpărători locali.

Potrivit poliției, în ultimii doi ani au mai fost clonate alte vehicule, printre care BMW, Lexus și Toyota.

În luna februarie, Poliția București a fost sesizată de existența unui autoturism clonat, un Volvo C30, abandonat pe stradă. Proprietarul mașinii originale a fost șocat să descopere în curtea poliției o mașină identică, inclusiv numere de înmatriculare, cu a sa.

Mai multe automobile BMW X6 furate din țări vestice au fost descoperite în ultimii ani, la frontiere sau circulând pe stradă, cu acte false.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock