marți, februarie 20, 2024
AcasăEvenimentDe la 1 februarie, Citroen România își încheie activitatea, iar noul importator...

De la 1 februarie, Citroen România își încheie activitatea, iar noul importator este Trust Motors

Plecarea Citroen din România devine oficială după ce angajații companiei au fost anunțați despre evoluția companiei: începând cu 1 februarie 2013, importatorul mărcii Citroen în România va fi Trust Motors SRL.

Informațiile pe care Autobis le-a publicat în urmă cu aproximativ o lună, legate de retragerea reprezentanței oficiale a mărcii Citroen de pe piața românească s-au concretizat săptămâna trecută, prin semnarea contractului de importator și distribuitor pe piața din România dintre PSA Peugeot Citroen și Trust Motors SRL. Compania românească mai deține un contract identic pentru marca Peugeot.

Începând cu 1 februarie 2013, Citroen România SRL intră în lichidare, iar angajații acestei companii vor fi preluați integral de Trust Motors. Conform contractului semnat cu PSA, noul importator are obligația de menține totți angajații cel puțin până la data de 1 februarie 2014, adică minim un an. De asemenea, Trust Motors va prelua integral toate contractele de dealeri pe care le-a avut Citroen România.

Reprezentanța românească a Citroen urmează să anunțe printr-un comunicat închiderea companiei.

PSA Peugeot Citroen a decis să închidă afacerile directe de pe piața românească din cauza crizei majore prin care trece piața auto europeană, dar și compania franceză, în ciuda faptului că este al doilea producător de automobile din Europa, după Volkswagen Group. De asmenea, volumul scăzut de vânzări de pe piața românească a contribuit decisiv la luarea deciziei. Evoluția este una total în contradicție cu intențiile de acum 5-6 ani a PSA, care intenționa să deschidă în România, la acel moment, și o reprezentanță Peugeot.

Trust Motors, importator Peugeot, este o companie cu capital românesc, acționar majoritar fiind Gheorghe Dolofan, cel care deține și compania Eurial, dealer al mărcii Peugeot. El și-a început afacerile ca distribuitor de pompe pentru benzinării și, în 1996, a cumpărat 50 din Eurial Invest, importatorul de la acel moment al mărcii Peugeot. Ulterior a creat Trust Motors, pentru a separa activitatea de import de cea de retail.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole