joi, februarie 22, 2024
AcasăIndustrieDaimler, Ford şi Renault-Nissan vor construi împreună vehicule fuel-cell

Daimler, Ford şi Renault-Nissan vor construi împreună vehicule fuel-cell

Văzută drept viitorul mobilităţii fără emisii, tehnologia pilei de combustie cu hidrogen este catalizatorul unor alianţe surpriză. La mai puţin de o săptămână de la semnarea acordului dintre Toyota şi BMW, alţi trei giganţi auto, Daimler, Ford şi Renault-Nissan, se angajează să dezvolte în comun vehicule fuel-cell.

Ţinta noului parteneriat strategic este accelerarea procesului de perfecţionare şi implementare a tehnologiei fuel-cell pe maşinile de serie. Cele trei companii speră ca amploarea acestei înţelegeri să contribuie la definirea standardelor globale în domeniu, pornind de la disponibilitatea componentele necesare, până la extinderea infrastructurii de care noile modele alimentate cu hidrogen vor avea nevoie pentru a putea fi folosite în condiţii normale, pe întregul mapamond.

Primele modele rezultate în urma acordului semnat astăzi vor ajunge pe piaţă în 2017. Acestea vor fi propulsate de un sistem fuel-cell comun, dar vor beneficia de setări diferite şi caracteristici unice de design, specificice fiecărui brand.

Principala sursă de energie a vehiculelor fuel-cell este electricitatea, obţinută în urma reacţiei electro-chimice dintre hidrogenul lichid stocat într-un rezervor de înaltă presiune şi oxigenul din aer. Nu rezultă niciun fel de noxe, singura emisie vizibilă pe ţeava de “eşapament” fiind apa.

Dacă va fi respectat, termenul limită avansat de noua alianţă Daimler-Ford-Renault-Nissan ar da modelelor dezvoltate în comun de cele trei companii un avans considerabil de trei ani faţă de rivalii produşi în colaborare de Toyota şi BMW, aşteptaţi în showroomuri abia în 2020.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole