luni, mai 27, 2024
AcasăIndustrieDaimler a deschis la Sebeș o nouă unitate de montaj pentru cutii...

Daimler a deschis la Sebeș o nouă unitate de montaj pentru cutii de viteze

Daimler a inaugurat, astăzi, la Sebeș, prin intermediul subsidiarei locale Star Transmission, o nouă unitate de montaj pentru cutii de viteze, investițiile făcute de grupul german fiind evaluate la aproximativ 40 milioane de euro.

Noul hala de producție Daimler/Star Transmission de la Sebeș include, pe lângă linia propriu-zisă de montaj, spații de birouri, depozitare și logistică, și se întinde pe o suprafață de 13.000 metri pătrați. Unitatea, ridicată în doar zece luni, va fi responsabilă pentru asamblarea cutiilor de viteze cu dublu ambreiaj, destinate noilor modele Mercedes-Benz.

“Extinderea capacităţilor de producţie de la Star Transmission sprijină producţia suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcţionează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes”, se arată într-un comunicat al companiei germane.

Deschiderea noii unități Daimler/Star Transmission de la Sebeș se traduce prin crearea a 150 de noi locuri muncă. Angajații liniei de montaj pentru cutii de viteze cu dublu ambreiaj au efectuat un stagiu de specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania, nivelul ridicat de pregătire al muncitorilor urmând să garanteze diferențe zero din punct de vedere calitativ între cutiile produse la Sebeș și cele asamblate în țara natală a companiei.

Tot la Sebeș, Star Transmission a mai inaugurat, în iulie, o unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate Mercedes-Benz.

Star Transmission a fost înfiinţată în 2001 şi operează, în prezent, două facilități de producție, situate la Sebeș și Cugir, numărul de angajați al companiei depășind anul acesta pragul de 1.000 salariați.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole