luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieDaimler demarează construcția noii uzine de 230 milioane de euro de la...

Daimler demarează construcția noii uzine de 230 milioane de euro de la Sebeș

Grupul Daimler va deschide, prin intermediul subsidiarei locale Star Transmission, o nouă unitate de montaj pentru cutii de viteze. Investițiile planificate de grupul german sunt evaluate la 238 milioane de euro, contribuția statului român fiind de aproximativ 37,4 milioane de euro. Ridicarea noii uzine va demara pe data de 4 aprilie.

Star Transmission a fost înfiinţată în 2001 şi operează, în prezent, două facilități de producție, situate la Sebeș și Cugir, numărul de angajați al companiei depășind anul acesta pragul de 1.000 salariați. Deschiderea noii unități Daimler/Star Transmission de la Sebeș se traduce prin crearea a 150 de noi locuri muncă.

Tot la Sebeș, Star Transmission a inaugurat, în 2013, o altă linie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj, dedicate modelelor de clasă compactă produse de Mercedes-Benz.

În prezent, nemţii produc la Cugir şi Sebeş transmisii, roţi dinţate sau diverse subansamble folosite pentru cutiile de viteze care echipează actuala gamă de modele Mercedes. Din 2016, la Sebeş, va fi asamblată o nouă generaţie de cutii de viteze automate, până atunci uzina Star Transmissions urmând să producă, în continuare, actualele cutii cu cinci trepte şi noile transmisii cu dublu ambreiaj.

Anul trecut, statul român a vândut grupului Daimler propria participaţie de 22% la firma Star Transmissions (STC), administrator al celor două fabrici şi subsidiară a grupului german, înfiinţată în parteneriat cu autorităţile române în 2001.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole