joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieDacia Duster și Logan vor fi echipate cu un nou motor de...

Dacia Duster și Logan vor fi echipate cu un nou motor de 1,6 litri produs în Rusia

Alianța Renault-Nissan va demara în Rusia producția unui nou motor pe benzină de 1,6 litri. Asamblat în fosta uzină Lada AvtoVAZ din Togliatti, acesta va echipa noile modele Dacia, Duster, Logan și Sandero, precum și viitoarea generație Nissan Almera, anunță Mediafax.

Unitatea de 1,6 litri este doar prima dintr-o serie de motoare destinate modelelor fabricate și comercializate de Alianța Renault-Nissan în Rusia, în scurt timp, un al doilea motor, de cilindree nespecificată, urmând să intre și el în producție. Importanța tot mai mare pe care francezii o acordă fabricii de la Togliatti vine pe fondul achiziției mărcii Lada, sub a cărei siglă va fi lansat un model complet nou, derivat din a doua generație a Daciei Logan. În prezent, peste 70 din componentele folosite de de uzinele Renault-Nissan din Rusia vin de la furnizori locali.

Investiţia Renault-Nissan în producţia de motoare pe piaţa rusă a început în 2011, iar cele două companii au devenit astfel primii producători auto străini care asamblează sisteme de transmisie în Rusia. Ford şi Volkswagen au planuri similare, dar sunt cu aproximativ doi ani în urmă.

Reglementările din Rusia încurajează puternic producătorii auto să asambleze componente pe plan local. Companiile care cumpără cel puţin 60 din piese de la furnizori din Rusia sunt scutiţi de la accizele de import pentru restul componentelor necesare pentru aprovizionare.

Renault deţine 43,4 din acţiunile Nissan şi a preluat în 2008 25 din AvtoVAZ, pentru 1 miliard de dolari. Alianţa Renault-Nissan va acumula anul viitor participaţia majoritară la AvtoVAZ, conform unui acord semnat anul trecut.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole