autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, nov. 21st, 2013

Dacia Duster foarte ieftin: 9.200 euro în Cehia, 9.500 în Polonia

Românii care vor să facă o economie substanțială și să-și cumpere noul Dacia Duster ieftin trebuie să meargă până în țările prietene Cehia sau Polonia, câteva sute de kilometri, unde vor beneficia de o reducere de peste 1.000 de euro. Un bilet de avion începe de la 200 de euro.

Lansarea noului model Dacia Duster, un face-lift pronunțat, în special în privința echipamenteleor și interiorului, a reprezentat un succes incontestabil pentru marca românească deținută de Renault. De asemenea, prețul Dacia Duster facelift a adus o scădere față de nivelul anterior, care depășea 11.000 de euro la momentul ieșirii din fabricație. Cu toate acestea, prețul din România nu este cel mai scăzut pe are marca Dacia îl afișează în țările din Europa.

Citește aici Test Drive cu Dacia Duster 1.2 Tce 125 CP

Mai multe state europene din zona centrală și estică au un preț de listă pentru Dacia Duster de sub 10.000 de euro. Cel mai ieftin Dacia Duster poate fi cumpărat din Cehia, unde prețul de pornire este de 9.188 euro, la cursul din ziua redactării acestui articol, respectiv 250.000 de coroane, la un curs de circa 27,20 coroane la euro. Am luat în calcul și valoarea TVA-ului în statul ceh, de 21, astfel că prețul brut, fără TVA este de 7.593 de euro. Aproape la fel de scăzut este prețul din Polonia, unde Dacia Duster se vinde cu 9.517 euro, echivalentul unui nivel de aproximativ 40.000 de zloți. Cursul zlotului este foarte apropiat de cel al leului, 4,20 la 1 euro. Fără TVA, prețul unui Duster este de 7.737 euro. De remarcat că pe cele două piețe, prețul comercial nu este anunțat în euro, ci în moneda locală. Dar dacă mergem mai departe, spre vest, în Germania prețul de pornire pentru lista Dacia Duster este de 10.490 de euro, pentru același nivel de echipare, 1.6 16 valve. Abia în Franța, prețul unui Duster este mai mare decât în România, respectiv 11.900 de euro, probabil datorită cererii mult mai mari pentru SUV-ul fabricat în România.

Alte prețuri din UE pentru Dacia Duster sunt 10.200 de euro în Spania, 9.990 euro în Slovacia, Marea Britanie – 10.772 euro (echivalentul a 8.995 lire – aici se vinde versiunea fără facelift).

În România, Dacia Duster a fost lansat la un preț de 10.900 de euro, cu 400 de euro mai mult decât prețul de lansare al Dacia Duster în 2009. Prețul fără TVA în România este de 8.790 euro, însă acesta nu mai este relevant, deoarece condițiile de deducere a TVA-ului sunt prea complicate pentru o companie obișnuită. România este singura piață în care valoarea transportului este aproape neglijabilă, deoarece uzina care produce acest automobil se află la distanțe relativ egale de estul și vestul țării.

Versiunea de bază a SUV-ului Dacia Duster care se vinde cu 10.900 de euro este o echipare mai mult decât rezonabilă, cu un motor de 1.6 litri benzină, 16v, având în dotarea standard ESP, airbag-uri șofer și pasager plus airbaguri laterale față și tracțiune 4×2. Pentru Pack Confort, cu geamuri electrice și închidere centralizată se plătesc alți 200 de euro. Între echipamentele opționale sau prezente în standard pe versiunile superioare se regăsesc sistemul MediaNav, care conține conexiunea bluetooth și navigația în limba română, cruise control, senzori de parcare etc. Printre noutățile acestui model, după face-lift, se numără motorul 1.2 Tce, de 125 CP, cel mai puternic motor pe care un model Dacia l-a utilizat vreodată.

Prețuri Dacia Duster în Europa (selecție)

preturi Dacia Duster Europa

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>