joi, iulie 25, 2024
AcasăLansari RomaniaDacia a lansat la Paris noul Logan, Sandero și Sandero Stepway

Dacia a lansat la Paris noul Logan, Sandero și Sandero Stepway

PARIS – Evenimentul cel mai așteptat de publicul din România, via Salonul auto Paris, a fost prezentarea în premieră mondială a celor două noi modele Logan 2 și Sandero 2. Alături de acestea a fost adus pe scenă și noul Sandero Stepway, pregătit pentru cei care vor o mașină cu trăsături off-road, dar fără tracțiune integrală, la un preț de clasă B. Prețurile anunțate sunt 6.990 euro pentru Sandero și 10.800 euro pentru Stepway, car epot fi comandate începând de săptămâna viitoare. Logan va fi lansat pe piață la sfârșitul anului, iar prețul afișat pentru Franța este de 7.700 de euro.

Cele mai importante trăsături ale noilor modele sunt cele de design, Dacia abordând un nou stil, o nouă imagine de marcă. Blocurile optice au o linie mai sobră, amintind vag de conturul farurilor Duster, iar grila radiatorului are o formă complet nouă, cu sigla mărcii bine pusă în evidență. Caroseria păstrează aceleași proporții, însă a căpătat elemente tot de la Duster, în detrimentul liniei Lodgy. Practic, putem vorbi acum despre două stiluri de design, cel al familiei Lodgy, pe modelele fabricate în Tanger, și cel al Duster, pe modelele fabricate la Pitești.

La interior, schimbările sunt mai puțin evidente, dar sunt vizibile: planșa de bord are o formă îmbunătățită și integrează, după caz, și navigația pe care o puteam găsi până acum la Lodgy și Dokker.

Motoare

În linii mari, motoarele sunt aceleași, cu unele evoluții dar și un motor nou, ce va fi fabricat în România, de 0.9 litri. Iată prezentarea lor oficială:

Benzină : TCe 90

În premieră, noile modele Logan şi Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault în domeniul mecanic. Acest motor de mică cilindree, supraalimentat, îmbină confortul, plăcerea de a conduce, consumul redus (5,3/100km*) şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2 (122 g/km*), oferind astfel un cost de utilizare avantajos.

Un adevărat concentrat de tehnologie în materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzină cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) şi lanţ de distribuţie. Datorită turbo-colectorului cu inerţie foarte scăzută asociat cu un sistem de distribuţie variabilă la admisie (VVT), motorul furnizează 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min. Datorită cuplului de 135Nm disponibil încă de la turaţii joase (90 disponibil încă de la 1 650 rot/min), acest motor este dinamic, reactiv şi suplu în funcţionare. Propulsorul oferă astfel un raport ideal între plăcerea de a conduce şi un consum redus.

Benzină : 1.2 16V 75 CP

Acest motor de 1 149cm3 dezvoltă o putere de 55 kW (75 CP). Oferind prestaţii bune atât în ciclu urban, cât şi la drum lung, propulsorul consumă în medie doar 5.9l/100 km* şi emite 137g* de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil şi într-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan. Această versiune propune un cost de utilizare şi mai mic şi un nivel al emisiilor reduse.

Diesel : dCi 75 CP şi 90 CP

Recunoscut pentru performanţele, fiabilitatea şi impactul său redus asupra mediului înconjurător, motorul 1.5 dCi este disponibil în versiunea 55 kW (75 CP) şi 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu în creştere cu 20Nm, adică 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP şi 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, motorul 1.5 dCi este energic încă de la turaţii joase şi asigură reprize şi acceleraţii optime. În plus, motorul se dovedeşte a fi unul dintre cele mai economice din segment: 3,9 l/100 km*, adică 103 g/km* de CO2 în ciclu mixt,. Datorită impactului redus asupra mediului înconjurător, cele două motoare beneficiază de semnătura Dacia eco².

Sandero Stepway : TCe 90 şi dCi 90

Noua Dacia Sandero Stepway este dotată cu o gamă de motoare puternice.

Echipată cu propulsorul TCe 90, noua Sandero Stepway afişează un consum optim de carburant si emisii reduse de CO2

În echiparea Diesel, motorul dCi 90 primeşte semnătura Dacia eco², care reflectă consumul redus şi nivelul scăzut al emisiilor de CO2 : 4,0 l/100 km* (adică 105g/km de CO2*) în ciclu mixt.

* Consum şi emisii omologate potrivit reglementărilor în vigoare

Echipamente noi

Odată cu noile modele, Dacia aduce clienților săi și noi echipamente standard sau opționale.

Dacia Plug&Radio

Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway oferă o adevărată soluţie multimedia, Dacia Plug&Radio. Aceasta cuprinde un radio cu un ecran 2DIN şi un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth®, de prizele USB şi jack disponibile pe faţada radio-ului precum şi de satelit de comandă pe volan. Tehnologia Bluetooth® permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese şi a listei de apeluri, precum şi ascultarea în audio streaming a fişierelor muzicale de pe suporturi externe.

Sistem multimedia MEDIA NAV

Inaugurat deja pe modelele Dacia Lodgy şi Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe cele trei noi modele. Perfect integrat în faţada centrală a planşei de bord, el dispune de un ecran tactil a cărui utilizare este simplă şi intuitivă. MEDIA NAV cuprinde un sistem de navigaţie integrat şi radio cu conexiune Bluetooth® şi audio streaming. Toate funcţiile pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil de 7″ (18 cm). Pagina de Meniu asigură accesul uşor la diferitele funcţii MEDIA NAV. În plus, prizele USB şi jack, cu acces uşor, permit conectarea unor suporturi externe pentru ascultarea fişierelor muzicale, fie utilizând comenzile tactile de pe ecran, fie satelitul de comandă de pe volan.

Ecranul de navigaţie, tactil şi intuitiv, dispune de un afişaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completată de clienţi atât cu ajutorul unui suport de memorie extern, cât şi prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.

Regulator/ Limitator de viteză şi asistenţa la parcarea cu spatele

Regulatorul/ Limitatorul de viteză, noutate în gama Dacia, va fi disponibil, în funcţie de versiune, pe noile Logan şi Sandero.

Asistenţa la parcarea cu spatele este şi ea disponibilă în funcţie de nivelul de echipare.

Siguranţa pasivă

Pentru a garanta o maximă protecţie pentru pasageri, noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway au beneficiat de experienţa în materie a inginerilor Renault. Centurile de siguranţă sunt echipate cu limitator de efort calibrate pentru a proteja toracele în caz de şoc. Cele trei modele dispun de puncte de fixare Isofix pentru cele două locuri laterale din spate, care asigură ataşarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii. Încă de la primul nivel de echipare, vehiculele dispun în serie de 4 airbag-uri frontale şi laterale pentru şofer şi pasager, faruri de zi, ABS şi AFU, precum şi ESP.

Noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway vor fi produse în uzina de la Mioveni din România, pentru piaţa europeană, precum şi în uzina SOMACA (din Casablanca, Maroc) pentru piaţa regională (Maroc, Tunisia). Începând din semestrul doi 2013, noul Sandero va fi produs şi în uzina din Tanger (Maroc).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole