vineri, august 12, 2022
AcasăIndustrieDacia a demarat exportul de piese pentru un nou model Lada, bazat...

Dacia a demarat exportul de piese pentru un nou model Lada, bazat pe Logan II

Centrul Logistic ILN Dacia își intensifică expedițiile de componente către uzina AvtoVaz din Togliatti, Rusia. Extinderea operațiunilor de export vizează livrarea de piese pentru un nou sedan Lada, bazat pe arhitectura X52 a noului Logan, dar și pentru primul model produs de Nissan sub noul brand low-cost Datsun.

Anunțul a fost făcut de Igor Clopot, directorul centrului ILN, într-o întâlnire cu presa la Mioveni: “Către Togliatti expediem din acest an nu doar componente pentru X90 (Lada Largus – Logan MCV), ci şi pentru X52, deoarece Lada urmează să lanseze un nou model pe noua platformă Logan.”

Durata medie a unui transport de componente către Rusia variază într nouă și paisprezece zile, în funcție de metoda de expediere aleasă – trenuri, respectiv camioane.

Până acum, fabrica AvtoVaz primea doar subansamble dedicate modelelor construite pe platforma X90, derivate din vechiul Logan. Din primăvara lui 2012, de pe liniile de asamblare ale uzinei din Togliatti iese breakul Largus, un Logan MCV din prima generație cu siglă de Dacia.

Renault deține controlul uzinei, preluate în 2008 alături de partenerul de Alianță Nissan, până în 2014 peste 67,5 din acțiunile facilității de producție din Togliatti urmând să intre în posesia francezilor.

Decizia nu va influența exporturile de piese către fabrica Renault Avtoframos de lângă Moscova, locație unde va fi asamblată atât noua generație a modelului Renault Logan X52, cât și Sandero și SUV-ul Duster.

Rusia rămâne una dintre cele mai importante piețe pentru finanțele grupului francez, anul trecut aici fiind înmatriculate peste 150.000 de unități Logan, Sandero și Duster, vândute sub sigla Renault.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock