autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 29th, 2014

Dacia atinge un nou prag istoric – 600.000 de mașini vândute pe piața din Franța

Dacia a depășit pragul istoric de 600.000 de mașini vândute în Franța, țară devenită, odată cu trecerea anilor, cea mai mare piață de desfacere pentru constructorul argeșean.

În iunie 2005, Dacia debuta relativ timid în Franța, cu prima generație Logan. Filosofia low-cost, ulterior smartbuy, a brandului nu rezona, la prima vedere, cu pretențiile ridicate ale unei clientele mature, dezinteresată în mod tradițional de mașinile de buget. Odată cu trecerea anilor și extinderea gamei, însă, vânzările Dacia au luat avânt, mai ales grație unor modele mai apropiate de gusturile din Vest, precum Duster sau Sandero.

Modelul preferat al francezilor este Sandero, peste 40% din comenzi, respectiv 232.000 unități, fiind acoperite de acesta. La mică distanță, cu 15% din total și 150.000 de exemplare, se clasează Duster, primul SUV din istoria Dacia și un best-seller al mărcii la nivel global. Podiumul este întregit de Logan MCV (100.000 unități, 16%), urmat îndeaproape de Logan (57.000 unități, 10%).

Dacia a reușit să stârnească nu doar curiozitatea, ci și pasiunea francezilor, fanclubul local al mărcii fiind, de la an la an, din ce în ce mai numeros. Iar cea mai bună dovadă în acest sens este numărul record, de peste 15.000 de participanți, înregistrat în 2013 cu prilejul întâlnirii proprietarilor de Dacia, celebrul Picnic Dacia.

Anul acesta, Dacia și Renault aniversează 15 ani de alianță. Pe 2 iulie 1999, era parafat contractul de privatizare prin care francezii deveneau acționari majoritari. Un deceniu și jumătate mai târziu, metamorfoza este completă, constructorul argeșean depășind statutul de brand cu conotații locale, pentru a deveni un jucător cu adevărat relevant la nivel global. Momentele cheie ale colaborării.

Cel mai recent, dar nu și cel din urmă moment cheie al alianței Dacia-Renault este reprezentat de atingerea unui nou prag istoric de producție, automobilul cu numărul 5 milioane părăsind în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, pe data de 6 mai, liniile de asamblare ale uzinei de la Mioveni.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Dacia atinge un nou prag istoric – 600.000 de mașini vândute pe piața din … Dacia a depășit pragul istoric de 600.000 de mașini vândute în Franța, țară devenită, odată cu trecerea anilor, cea mai mare piață de desfacere pentru constructorul argeșean. În iunie 2005, Dacia debuta relativ timid în Franța, cu prima generație Logan … Read more on Auto Industry News […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>