autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 9th, 2012

Construcția metroului spre Otopeni va dura 5 ani

Metrorex a anunțat faptul că proiectul de construire a liniei de metrou spre Aeroportul Otopeni va demara printr-o procedură specială, de atribuire, și va dura 5 ani. Teoretic, asta înseamnă că nu va exista o licitație. O parte din banii necesari provin dintr-un împrumut acordat de Japonia.

Metrorex intenționează să organizeze o procedură de atribuire în vederea achiziționării lucrărilor de structură de rezistentă (stații și tunele) pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, a rețelei de metrou a Municipiului București cu Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni”.

Scopul proiectului este acela de a răspunde cererii în creștere pentru transportul public din capitală, prin dezvoltarea unui sistem de transport rapid între Municipiul București și Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale, la îmbunătățirea mediului urban prin reducerea congestionării traficului rutier și a poluării aerului, având ca finalitate creșterea calității mediului.

Lungimea estimată a traseului este de 14 km, iar numărul de stații propus este de 12.

Durata contractului pentru realizarea lucrărilor la structura de rezistentă este preconizată a fi de 60 luni.

Valoarea estimată a investiției este de circa un miliard de euro, finanțarea urmând a fi asigurată din credit extern (garantat de stat) și alocație de la bugetul de stat.

Pentru finanțarea proiectului privind realizarea rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni” a fost semnat Acordul de împrumut nr. ROM-P5 din data de 10 martie 2010, în valoare de 41.870 milioane Yeni, între România, reprezentată de Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de Împrumutat și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei (JICA), aprobat ulterior prin Legea nr. 228/10.12.2010. Proiectul va fi adus la îndeplinire de către Metrorex, în calitate de agenție de implementare.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>