joi, iulie 25, 2024
AcasăAsigurariConducerea Carpatica Asig a fost schimbată, după prăbușirea subscrierilor auto

Conducerea Carpatica Asig a fost schimbată, după prăbușirea subscrierilor auto

Doi foşti directori executivi ai Astra Asigurări, Marian Mîrzac şi Cosmin Angheluţă, au fost numiţi director general şi director general adjunct ai Carpatica Asig, înlocuindu-i pe Mariana Flucuş şi Mihaela Potelca, a anunţat compania, ale cărei subscrieri au scăzut cu peste o treime anul trecut, din cauza prăbușirii vânzărilor de polițe auto.

Mîrzac a fost director economic al Astra Asigurări în perioada 2002 – 2007, iar Angheluţă a ocupat până săptămâna trecută funcţia de director Departament Brokeri, Bancassurance şi Leasing în cadrul liderului pieţei de profil. El va fi responsabil cu partea de vânzări la Carpatica Asig.

Cei doi îşi vor exercita atribuţiile după avizarea de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

“Decizia a venit ca o consecinţă a dorinţei de a fructifica pe deplin oportunităţile de dezvoltare ale companiei, prin îmbunătăţirea serviciilor acordate clienţilor şi a relaţiilor de colaborare cu partenerii noştri, obiective pentru atingerea cărora noua echipă de management are competenţele şi abilităţile necesare, validate de piaţa asigurărilor” a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig, Adela Abrudan.

Ea l-a înlocuit pe Ilie Carabulea, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justitie l-a condamnat definitiv pe acesta printr-o sentinţă pronunţată la 25 aprilie.

Cu un mandat de trei ani, noua echipă de management are ca obiective principale dobândirea unei poziţii de top în piaţa de asigurări din Romania, creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea echipei de vânzări.

Compania şi-a propus pentru anul în curs o creştere a primelor brute subscrise de 25, după ce indicatorul a scăzut în 2011 cu 33,6, la 201,55 milioane lei.

Pe segmentul auto (RCA și Casco), subscrierile Carpatica Asig au scăzut cu 35,74, de la 291,11 milioane lei la 187,06 milioane lei, în condițiile în care primele brute subscrise din polițe RCA au cunoscut o diminuare cu 46,48, de la 254,98 la 174,07 milioane lei, iar cele din asigurări Casco, cu 47,19, de la 24,62 la 13 milioane lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole