autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iun. 20th, 2012

Citroen va lansa două noi modele : C-Elysee și C4L

Citroën face încă un pas în dezvoltarea mărcii la nivel mondial și își consolidează poziția de brand global. După Europa, Rusia și America Latină, linia DS va fi lansată în China pe 28 iunie. În plus, marca își extinde și modernizează gama principală cu două noi modele. Citroën își consolidează astfel oferta de automobile, în special în segmentul C, pentru a putea intra pe piețe internaționale cu creștere ridicată precum bazinul mediteranean, China și Rusia. Piața sedanurilor compacte este cea mai mare piață de automobile din lume, cu peste 20 de milioane de vehicule înmatriculate în 2011, și reprezintă aproape o treime din totalul vânzărilor de autoturisme la nivel mondial.

Citroën relansează noul Citroën C-Elysée și C4L, o versiune „lungă” a modelului C4, pentru a acoperi această piață a sedanurilor, care în Rusia este formată în proporție de 43 de modele în 3 volume, iar în China în proporție de până la 79. Cele două noi sedanuri au personalități specifice puternice, adaptându-se perfect poziționării piețelor respective și respectând regulile segmentului pe care îl abordează.

Noul Citroën C-Elysée a fost conceput pentru a răspunde așteptărilor unei clientele aflate în căutarea unui automobil atractiv și accesibil. Modelul oferă un interior spațios, spațiul pentru locurile din spate fiind demn de o clasă superioara și un portbagaj de 506 litri, acestea datorită unui ampatament de 2.65 m, cel mai mare din această categorie. În plus, se poate opta pentru o gamă largă de echipamente menite să sporească confortul: de la aer condiționat cu afișaj digital, până la radioul cu funcție MP3 și hands-free Bluetooth. Pe anumite piețe, noul Citroën C-Elysée va fi disponibil și cu ultima generație de motoare VTi. Produs la Vigo, în Spania, acest sedan în trei volume va fi lansat inițial în Turcia, Spania, Europa Centrala și Algeria la sfârșitul lui 2012.

Citroën C4 L este poziționat în partea superioară a segmentului C. Este primul model Citroën conceput de centrul de design Shanghai. Citroën C4 L este dotat cu cele mai noi motorizări pe benzină: THP 155/170 CP (în funcție de țară), dezvoltat în parteneriat cu BMW Group, și VTi 135. Ambele motoare pot fi cuplate la o nouă cutie de viteze automata sau la o cutie secvențială cu 6 rapoarte. Pentru a îndeplini cât mai în detaliu cerințele fiecărei piețe, Citroën C4 L va fi fabricat în toate regiunile în care va fi vândut: în Wuhan, China până la sfârșitul lui 2012 și în Kaluga, Rusia, în prima jumătate a lui 2013.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>