autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mart. 19th, 2012

Citroen pregătește al patrulea model DS

Un nou model al liniei DS, construită de Citroen, ar putea fi dezvăluit în curând, după ce pagina de Facebook a acestei mărci a prezentat o fotografie ce lasă la vedere silueta unui automobil dintr-o clasă superioară.

„The future of the DS line is already taking shape at Citroën…” (Viitorul liniei DS prinde contur deja la Citroen…) a notat cel care a postat imaginea, fără să precizeze mai multe detalii. Teoretic, ar trebui să fie DS6, care ar putea lua locul actualului C6, fără să mai existe și versiunea „normală”. În același timp, este ușor de observat că silueta din fotografie seamănă leit cu Citroen Metropolis, conceptul despre care s-a spus că va prefigura viitorul DS9. Lungimea acestuia, 5,30 metri, propulsează acest model în cea mai mare clasă, a limuzinelor de lux.

Până când vom avea la dispoziție primele informații oficiale, nu ne rămâne decât să așteptăm și alte fotografii cu viitorul model.

Să amintim și trăsăturile lui Metrpolis, expus mai întâi la Shanghai, apoi la Geneva, anul trecut: automobil hibrid, cu un motor electric de 55 CP ce poate rula independent și un motor pe benzină 2.0 V6, de 272 CP. Puterea maximă în regim de “overboost” poate atinge 460 CP. De asemenea, Metropolis beneficiază de o tracțiune integrală.

UPDATE: O a doua fotografie a fost postată pe facebook, cu comentariul “Coming soon”.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>