duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiCitroen DS4 Racing Concept

Citroen DS4 Racing Concept

Pentru a ține în priză clienții gamei DS, constructorul francez Citroen a pregătit pentru Geneva o nouă versiune a lui DS4, de data aceasta una extrem de sportivă, similară celei anterioare lansate pentru modelul DS3.

DS4 Racing a fost conceput de inginerii de la Citroen Racing, toate trăsăturile acestei versiuni fiind în concordanță cu stilul impus de acest departament. Șasiul este cu 35 de mm mai jos față de versiunea de serie, are un ecartament mai larg cu 55 mm în partea din față și cu 75 mm în spate și integrează elemente sportive precum priza de aer, spoiler față, garda la sol micșorată și aripi largite. Propulsorul este un 1.6 THP modificat astfel încât puterea a crescut la 256 CP, cu o putere specifică de 160 CP/litru, un record pentru o mașină de serie, potrivit celor de la Citroen. În balanță se află consumul, menținut la valori reduse, emisiile de CO2 fiind de 155 g/km. Șasiul și trenul de rulare au fost și ele ajustate, iar frânele au primit etriere fixe în 4 pistoane, cu discuri de 380 mm. Jantele utilizate sunt de 19, iar anvelopele – 235/40.

De asemenea, DS4 Racing va avea o vopsea specială, gri mat texturat, ”o premieră în lumea auto”. Nu în ultimul rând, acest concept va avea un plafon în două tonuri de culoare și jante bicolore.

Potrivit Citroen, gama DS s-a vână în prezent în peste 180.000 de exemplare, de la lansare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole