autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iul. 6th, 2012

Chris Atkinson revine în WRC pentru etapa din Finlanda

Chris Atkinson va reveni în etapa din Finlanda din WRC la volanul unui Citroen DS3 WRC. Pilotul australian îl va înlocui în cadrul echipei Qatar World Rally Team pe Nasser Al-Attiyah care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra. Pilotul din Qatar este membru al echipei de tir pentru Jocurile Olimpice. Atkinson a mai luat startul doar de două ori în WRC de la retragerea Subaru în 2008 din competiție, echipă unde alături de Petter Solberg a concurat.

O primă apariție a fost în 2009 în Irlanda unde a evoluat la bordul unui C4 WRC, terminînd etapa pe locul cinci în clasamentul general. Ultima apariție fiind în acest an în martie la etapa din Mexic la volanul unui Ford Fiesta RS WRC al echipei lui Ken BlockMonster Rally Team. Chris Atkinson a luat startul în 68 de etape WRC, având în almares șase podiumuri. Chris Atkinson îl va avea co-pilot pe belgianul Stephane Prevot.

Benoit Nogier – ”De la prima colaborare în 2009 din Raliul Irlandei am păstrat legătura cu Atkinson și am avut o bună relație. Cum mașina lui Nasser era liberă pentru etapa din Finlanda, i-am oferit lui Chris șansa de a concura pentru Qatar World Rally Team. Suntem extrem de încântați să-l avem iarăși alături de noi într-una dintre mașinile Citroen pentru una dintre cele mai renumite etape din calendar.”

Chris Atkinson – ”Să concurez în cel mai importantă etapă din sezon este o oportunitate care nu poate fi ratată. Abia aștept să testez mașina și să livrez echipei feedback-ul meu. Nu trebuie să forțez gratuit dar trebuie să fac tot ce este posibil pentru a obține un rezultat bun.”

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>