vineri, martie 29, 2024
AcasăTOP NEWSChinezii doresc să construiască Autostrada Transilvania

Chinezii doresc să construiască Autostrada Transilvania

O companie chineză s-a arătat interesată de continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, în cadrul întâlnirilor bilaterale, româno-chineze, de la Beijing, unde se află ministrul Dan Șova.

Nu este prima dată când o companie din China își arată disponibilitatea de a investi în România, însă până acum niciun proiect de infrastructură nu a devenit realitate în cooperare cu chinezii. De data aceasta, China Communications Constructions Company a cerut informații despre sectorul Gilău – Suplacu de Barcău, parte a Autostrăzii A3, supranumită și Autostrada Transilvania, motivul fiind potențialul de trafic ridicat, care ar permite recuperarea investiției într-un timp scurt, dacă s-ar realiza investiția în parteneriat public-privat (investiție privată și taxă de autostradă pe perioada concesiunii).

“În urma realizării studiului de trafic pentru acest tronson, reiese că traficul pe lungimea A3 depășește 21.000 de vehicule/zi, media anuală. Tronsonul este interesant pentru compania chineză, pentru că face legatura cu coridorul IV Pan-european prin construirea Autostrăzii Sebeș-Turda”, precizează Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Autostrada Brașov – Borș a făcut obiectul contractului cu Bechtel, însă la momentul rezilierii, după 10 ani de contract, nu fuseseră construiți decât puțin peste 50 de kilometri, dintr-un total de 416 kilometri. Pe lângă plățile efectuate în perioada contractuală, la reziliere au mai fost plătite 32 milioane euro despăgubiri.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole