autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mai 18th, 2012

Chevrolet SS, viitorul sedan cu tracțiune spate și motor V8

Chevrolet a anunțat că numele viitorului sedan sport, cu tracțiune spate, va fi SS. Modelul va intra în competiție în NASCAR la Daytona 2013. Ulterior, tot pe parcursul anului viitor, va fi lansată și ediția de stradă a acestui model.

Principala caracteristică a acestui model va fi motorul V8, fără să fie însă anunțate detalii despre cilindree și putere. Chevrolet SS va fi destinat, evident, pieței americane, însă rolul său va fi unul de imagine, în primul rând. Chevrolet nu a mai vândut un model similar de 17 ani, de când a fost oprit din producție Impala SS.

SS va avea la bază platforma globală pentru mașinile cu tracțiune spate, aceeași utilizată pe Camaro, de exemplu, iar producția va reveni uzinelor Holden, din Australia, unde în acest moment se pregătește de lansare modelul VF Commodore, pe aceeași platformă. Chevrolet mai produce un sedan performant, cu tracțiune spate, Caprice, tot în Australia, dar care nu este disponibil pentru vânzare, ci este furnizat doar poliției Americane. Arhitectura acestuia este diferită de viitorul SS.

Denumirea de SS a fost utilizată de Chevrolet pe mai multe modele, ea fiind un acronim de la Super Sport.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>