luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieCarlos Ghosn vrea directori diferiți pentru Renault și Nissan

Carlos Ghosn vrea directori diferiți pentru Renault și Nissan

Carlos Ghosn susține ideea unei conduceri separate pentru cele două branduri ale Alianței Renault-Nissan, pe care o administrează, în prezent, din postura de unic CEO al ambelor companii.

Patriarhul Alianței Renault-Nissan mărturisește că a acceptat să preia ambele posturi din lipsa altor variante viabile, la vremea respectivă.

“Nu aș recomanda altcuiva să facă ceea ce am făcut eu. Să fii responsabil pentru destinele a două companii diferite și să fii nevoit să alergi între două țări, de pe continente distincte, este o misiune extrem de dificilă. Eu am fost nevoit să recurg la această variantă, din lipsă de alternative. M-am aflat într-o poziție pe care nu o puteam refuza, bineînțeles, pentru binele Alianței”, explică Carlos Ghosn.

Într-un interviu anterior, Ghosn declara că își dorește un succesor de origine niponă la cârma Nissan, după retragerea sa. “Ar fi o alegere simbolică și avem suficienți manageri talentați în Japonia.”

Șeful Renault-Nissan nu respinge, însă, vehement ideea numirii unui singur director pentru ambele companii, lăsând la latitudinea board-ului de administrație al Alianței această decizie, astfel că declarația sa rămâne, practic, o simplă recomandare.

Renault deține pachetul majoritar de acțiuni Nissan de mai bine de 15 ani, francezii administrând în prezent aproximativ 43,4% din portofoliul companiei-soră din Japonia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole