autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, ian. 10th, 2014

Carlos Ghosn vrea directori diferiți pentru Renault și Nissan

Carlos Ghosn susține ideea unei conduceri separate pentru cele două branduri ale Alianței Renault-Nissan, pe care o administrează, în prezent, din postura de unic CEO al ambelor companii.

Patriarhul Alianței Renault-Nissan mărturisește că a acceptat să preia ambele posturi din lipsa altor variante viabile, la vremea respectivă.

“Nu aș recomanda altcuiva să facă ceea ce am făcut eu. Să fii responsabil pentru destinele a două companii diferite și să fii nevoit să alergi între două țări, de pe continente distincte, este o misiune extrem de dificilă. Eu am fost nevoit să recurg la această variantă, din lipsă de alternative. M-am aflat într-o poziție pe care nu o puteam refuza, bineînțeles, pentru binele Alianței”, explică Carlos Ghosn.

Într-un interviu anterior, Ghosn declara că își dorește un succesor de origine niponă la cârma Nissan, după retragerea sa. “Ar fi o alegere simbolică și avem suficienți manageri talentați în Japonia.”

Șeful Renault-Nissan nu respinge, însă, vehement ideea numirii unui singur director pentru ambele companii, lăsând la latitudinea board-ului de administrație al Alianței această decizie, astfel că declarația sa rămâne, practic, o simplă recomandare.

Renault deține pachetul majoritar de acțiuni Nissan de mai bine de 15 ani, francezii administrând în prezent aproximativ 43,4% din portofoliul companiei-soră din Japonia.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>