marți, februarie 20, 2024
AcasăIndustrieBosch investeşte 43 mil. euro în extinderea fabricii din Blaj

Bosch investeşte 43 mil. euro în extinderea fabricii din Blaj

Producătorul german de componente auto Bosch a anunţat o investiţie de 43 de milioane de euro pentru extinderea fabricii din Blaj şi construirea unei noi facilităţi de producţie, urmând ca activităţile de construcţie să înceapă în primăvara acestui an.

Finalizarea investitiei de 43 de milioane de euro, pentru construcţia extinderii de fabrică şi pentru noile utilaje de productie, este planificată pentru finalul anului 2013. În noua fabrică vor fi produşi senzori de rotaţie a roţilor şi senzori de rotaţie pentru arborele cotit. Reprezentanţii companiei nu au specificat pentru ce mărci auto vor produce subansamble şi componente, însă este posibil ca acestea să aibă ca principală destinaţie fabricile din centrul şi estul Europei.

Din 2007 Bosch deţine la Blaj o fabrică ce realizează tehnică liniară de producţie pentru inginerie mecanică, unde lucrează 580 de angajaţi. In Bucureşti, Bosch deţine un centru de distribuţie şi vânzări, iar la Timişoara deţine un centru de comunicaţii. În total, în România compania angajează aproximativ 1.400 de persoane.

Noua fabrică din Blaj, cu o suprafaţă de 21.000 mp, care aparţine de Divizia de Sisteme de Control al Șasiului, va angaja în prima fază de dezvoltare 300 de oameni, numărul salariaţilor urmând să crească treptat, până în 2020, la 1.000.

Recent grupul industrial a semnat un contract de achiziţie a unui teren de 21,5 hectare in parcul industrial Tetarom III din Jucu, Cluj, după de Nokia a închis fabrica. Investiţia Bosch de lângă Cluj ar urma să se ridice la 77 de milioane de euro, iar aici vor fi produse componente auto, scule electrice şi tehnologie industrială.

Compania nu a anunţat însă daca investiţia de la Blaj, legată de extinderea unei fabrici deja existente, va influenţa sau nu proiectul pentru fabrica din Jucu.

La nivel internaţional, concernul Bosch are mai mult de 300.000 de angajaţi în mai mult de 60 de ţări, iar în cursul anului trecut a înregistrat afaceri de 51,4 miliarde de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole