marți, iunie 25, 2024
AcasăMașini noiBMW: 'Viitorul M235i va fi mai rapid decât Seria 1 M pe...

BMW: ‘Viitorul M235i va fi mai rapid decât Seria 1 M pe circuitul de la Nurburgring’

BMW se pregăteşte să dezvăluie versiunea concept a modelului M4 în cadrul festivalului de la Pebble Beach. Modelul de serie va sosi abia în luna ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Cel mai important salon american al începutului de an va găzdui şi debutul viitoarei Seria 2, modelul ce continuă succesul vechiului Seria 1 Coupe.

Klaus Froehlich, vice-preşedintele strategiilor de produs şi brand BMW, a confirmat existenţa modelului, ba chiar a vorbit despre vârful de gamă al coupe-ului compact. Versiunea de top va fi regăsită sub indicativul M235i, echipată cu motorul pe benzină de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie şi peste 300 de cai putere.

Froehlich a precizat că scopul său este acela de a crea un model sportiv mai rapid decât vechiul Seria 1 M Coupe. „Viitorul M235i, a nu fi confundat cu M2, pe care încă nu ştim sigur dacă îl vom construi, va fi cel mai apropiat succesor al legendarului 2002ti. Ţinta mea iniţială a fost aceea de a crea o maşină mai rapidă decât Seria 1 M pe circuitul de la Nurburgring. Se pare că am reuşit. Manevrabilitatea lui Seria 1 M era înţepătoare, însă noul M235i are un ampatament mai mare, iar proporţiile sunt mai bune.”

Versiunea M235i va fi demnă de alăturarea logo-ului M pentru că va fi personalizată cu ajutorul unui pachet de performanţă creat special de divizia de performanţă. Chiar dacă nu va fi un M pur, modelul va beneficia de suspensie revizuită, de un kit aerodinamic, de un diferenţial cu alunecare limitată şi de un set de jante de 18 inch, ultra-uşoare, încălţate cu pneuri Michelin.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole