autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iul. 12th, 2012

BMW ConnectedDrive – noutăţi pentru 2012

Încă din 1994, BMW a devenit primul constructor auto care a oferit un sistem de navigaţie integrat când acesta a devenit disponibil la BMW Seria 7Noua generaţie a sistemului de navigaţie Professional este un nou punct de reper în realizările BMW Group. Noua generaţie a sistemului de navigaţie BMW Professional permite navigare şi browsing cursive, sistemul foarte performant, cu procesor de 1,3 GHz şi placă video 3D dedicată, oferă animaţii de înaltă calitate şi tranziţii dinamice astfel încât întreaga experienţă de operare să devină una extrem de plăcută.

Funcții noi introduse de BMW pentru sistemul de navigație și browsing Professional:

High Guiding – accentuează informaţiile detaliate de navigaţie pe afişajul multifuncţional al panoului de instrumente, pe ecranul central de informaţii, precum şi pe Head-Up Display. High Guiding este activată automat când automobilul se află într-o anumită rază de următoarea instrucţiune de navigare: la o distanţă de 300 de metri în extravilan şi de 150 de metri în intravilan, afişarea redusă cu săgeţi se schimbă într-o perspectivă “bird’s eye” detaliată a zonei înconjurătoare. În plus, conducătorul primeşte indicaţii precise pentru schimbarea benzii la momentul potrivit. Pe măsură ce conducătorul se apropie de destinaţie, afişarea se schimbă treptat de la harta “bird’s eye” la o imagine aeriană a traficului pentru orientarea optimă. Afişarea dinamică a poziţiei actuale a automobilului, calculată în timp real, este de ajutor conducătorilor pentru a-şi urmări cu exactitate evoluţia în faza finală.

3D City Models – oferă o descriere realistă a străzilor şi a clădirilor adiacente pentru a ajuta conducătorii să se orienteze, iar vizualizarea oraşului în cauză este stocată în baza de date a automobilului.

Bară de instrumente extinsă – setările permit utilizatorului să acceseze Real-Time Traffic Information (RTTI / informaţii în timp real despre trafic) sau informaţiile meteo, să afişeze puncte de interes sau să schimbe cu rapiditate de la o imagine aeriană la una “bird’s eye”. În funcţie de datele necesare, conducătorii au posibilitatea să activeze dotări personale, să găsească cu rapiditate informaţiile necesare şi să revină la vizualizarea preferată a hărţilor.

Hartă interactivă şi meniu PIE – Noul sistem de navigaţie BMW Professional adaugă şi numeroase funcţii noi pentru vizualizarea interactivă a hărţii. Controlerul iDrive poate fi răsucit cu uşurinţă pentru a modifica scara hărţii sau înclinat pentru a naviga pe hartă, chiar şi pe diagonală. O altă caracteristică nouă a vizualizării interactive a hărţii este posibilitatea de a apela funcţii speciale direct de pe hartă. Tot ceea ce conducătorul trebuie să facă este să selecteze un punct de pe harta interactivă, iar meniul PIE se va deschide în faţa hărţii, oferind acces rapid şi facil la o varietate de acţiuni.

RTTI – informaţii în timp real despre trafic – calcularea cu precizie a rutelor şi devierilor prin analizarea în timp real a situaţiilor din trafic – atât pentru orientare, cât şi pentru calcularea timpului de sosire. Prin utilizarea reţelelor mobile 3G şi a cartelei SIM din dotarea automobilului, RTTI oferă beneficiul unei transmisii mai rapide a datelor în combinaţie cu o acoperire mai vastă. În plus, noul sistem ajunge dincolo de autostrăzi şi şoselele importante pentru a acoperi drumurile de ţară şi chiar o multitudine de rute urbane.

Funcţiile de birou – conexiune cu două telefoane şi calendar cu aspect nou.

Multimedia – a fost adăugat un hard disc de 20 GB. Noile funcţii de redare au fost adăugate pentru o experienţă mai plăcută în entertainment. În cazul în care conducătorului îi place piesa care rulează şi ar dori să asculte mai multe din acelaşi gen, pur şi simplu activează noua funcţie “More like this” care generează o listă cu melodii similare din colecţia Music. Facilitatea de salvare a melodiilor preferate în colecţia Music, prin apăsarea icoanei “Add to favourites” în timpul redării, este o altă noutate. Toate piesele favorite pot fi găsite ulterior prin meniul Playlists.

Radio+ – programele radio FM sunt acompaniate de grafice pe ecranul playerului de pe afişajul central de informaţii, la fel ca la un radio digital. Acolo unde posturile radio FM emit datele necesare (prin radio text sau radio text+), artistul, albumul sau genul pot fi vizualizate la fel ca atunci când sunt ascultate prin radio DAB sau la un dispozitiv deosebit.

BMW iDrive Touch Controller

Lansarea BMW iDrive Touch a permis echipei de dezvoltare de la BMW Group să integreze, în premieră, un touchpad în unitatea centrală de control a sistemului iDrive, controlerul iDrive. Cu o diagonală de 45 mm, suprafaţa tactilă face ca anumite funcţii de control în interiorul automobilului să fie mai intuitive, mai rapide şi mai uşor de folosit. Încorporarea touchpadului în controlerul iDrive Controller înseamnă dispunerea ergonomică a acestuia acolo unde este uşor de accesat: cum accesul, selecţia şi confirmarea se fac în maniera obişnuită, prin butonul de control (cu mecanism de rotire şi apăsare), imediata vecinătate a touchpadului elimină orice manevre inutile.

Suprafaţa tactilă va fi disponibilă iniţial pentru piaţa chineză, din iulie 2012, şi va adăuga controlerului iDrive diferite funcţii de sporire a confortului, inclusiv recunoaştere caligrafică sau navigare pe hărţi. Un an mai târziu, disponibilitatea iDrive Touch şi a acestor funcţii noi va fi extinsă la aproape toate pieţele. În acest moment, o funcţie de navigare pe internet urmează să fie adăugată, ceea ce va permite controlarea săgeţii mouse-ului în exact aceeaşi manieră ca la majoritatea dispozitivelor portabile. Funcţia de recunoaştere caligrafică permite introducerea caracterelor cu degetul prin simpla “scriere” a acestora pe suprafaţa touchpadului.

BMW LTE Car Hotspot aduce, în premieră, internetul mobil de mare viteză pe şosea. BMW LTE Car Hotspot se potriveşte în orice consolă centrală BMW cu placă de bază pentru telefon şi poate fi montat cu uşurinţă fără schimbarea antenei exterioare şi fără un volum mare de muncă. Chiar şi modelele BMW mai vechi pot fi echipate cu uşurinţă cu cea mai nouă tehnologie de internet mobil, prin adăugarea acestui accesoriu. Tehnologia Long Term Evolution (LTE) va pune capăt acestor situaţii deranjante. Cunoscut şi sub titulatura 4G, LTE face parte din a patra generaţie de standarde mobile, motiv pentru care reprezintă noua generaţie de tehnologii de comunicaţie, după GSM (2G) şi UMTS/HSPA (3G). Ceea ce face ca LTE să fie specială este lăţimea benzii – deosebit de mare -, în combinaţie cu o stare latentă redusă: teoretic, 3G are capacitatea de a atinge o rată de transfer al datelor de 14 Mbit/s, în timp ce nivelul maxim cu LTE este de 10 ori mai mare. Cu viteze de până la 150 Mbit/s şi o latenţă de câteva sutimi de secundă, LTE deschide calea pentru o experienţă a internetului mobil care o egalează – şi în unele cazuri o depăşeşte – pe cea oferită de un calculator cu linie broadband dedicată.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>