miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMașini noiBMW celebrează titlul în DTM cu o ediţie specială M3 Champion Edition

BMW celebrează titlul în DTM cu o ediţie specială M3 Champion Edition

Anul acesta a marcat revenirea BMW în Campionatul German de Turisme (DTM) şi cucerirea unui nou titlu după 20 de ani. Cu un final decis în ultima cursă de Bruno Spengler, pilotul ehipei Team Schnitzer, sezonul competiţional a fost unul extrem de echilibrat cu multe răsturnări de situaţie.

BMW nu putea lăsa această performanţă să treacă neobservată şi a decis să marcheze evenimentul cum ştie mai bine. Inginerii şi designerii bavarezi şi-au dat mâna pentru a lansa o ediţie specială a actualei generaţii M3.

Botezată M3 DTM Champion Edition, versiunea exclusivistă vine cu o nouă vopsea de exterior, Frozen Black Metallic şi cu elemente noi de caroserie: extensii din fibră de carbon pentru spoilerul faţă, accente cromate negre, jante cu aspect mat şi o serie de logo-uri care amintesc de competiţia încheiată recent. Pentru a-l cinsti şi pe cel mai titrat pilot al echipei, BMW a imprimat steagul canadian şi iniţialele sale pe geamurile laterale.

În interior, habitaclul poartă de asemenea semnătura lui Bruno Spengler. La propriu, pentru că pe planşa de bord germanii au embosat semnătura pilotului pentru a spori aerul exclusivist. Personalizarea continuă cu praguri care imită designul căştii lui Spengler, cu un volan îmbrăcat în alcantara, cu inserţii din fibră de carbon şi scaune îmbrăcate în piele neagră Novillo, cusute cu aţă de culoarea Palladium Silver. Echiparea de serie include scaune încălzite şi sistem de navigaţie.

Nu în ultimul rând, pe planşa de bord apare şi o plachetă care indică numărul exemplarului în cadrul seriei limitate. Serie limitată care va include doar 54 de unităţi.

Sub capotă se află acelaşi motor V8 de 4.0 litri, capabil să ofere 420 de cai putere şi 400 de Nm. Unitatea este asistată de o cutie cu dublu ambreiaj M DCT, care permite un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 4.5 secunde.

Cele 54 de unităţi M3 DTM Champion Edition vor avea un preţ de pornire de 99.000 de euro şi vor ajunge pe piaţă în luna februerie. Cei 54 de clienţi norocoşi vor primi, pe lângă exemplarul exclusivist, şi ocazia de a participa la un curs BMW M Fascination pe circuitul de la Nurburgring. Alături de ei, în postura de instructor, se va afla chiar Bruno Spengler.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole