autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iun. 19th, 2012

BMW ALPINA B7 facelift: 100 km/h în 4.3/4.4 secunde

Aşa cum modelele Mercedes-Benz sunt preparate “in house” de AMG, aşa specialiştii ALPINA se ocupă de BMW, propunând bavareze şi mai performante şi mai stilate. Prin urmare, la numai circa o lună de la lansarea BMW Seria 7 facelift, a venit şi noul B7, ce se laudă cu o acceleraţie 0-100 km/h în 4.3/4.4 secunde, în funcţie de varianta de caroserie (normală sau lungă) şi tipul de tracţiune, spate sau integrală.

Limuzina cu performanţe ce pot stârni invidia multor maşini sport cu pretenţii, ALPINA B7 are la bază modelul BMW 750i. Dacă V8-ul normal produce însă 407 CP, puterea lui B7 facelift ajunge la 540 CP şi la un cuplu de 728 Nm, adică cu 40 CP şi 30 Nm în plus faţă de “vechiul” model. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze de ultimă generaţie, cu 8 trepte, iar, în funcţie de model, tracţiunea este fie spate (sDrive), fie integrală (xDrive). Iar, astfel echipată, “sufrageria pe 4 roţi” poate sprinta până la 100 km/h în 4.3/4.4 sec. şi poate atinge o viteză maximă de 312 km/h.

În ceea ce priveşte design-ul exterior, caroseria făcută în fabrica BMW de la Dingolfing şi finisată manual de ALPINA, în “atelierul” din Buchloe, operaţiune de creşte procesul de producţie cu circa două săptămâni, beneficiază de circa 30 de elemente distincte, precum grile ale radiatorului optimizate aerodinamic să răcească mai bine “herghelia” de sub capotă, blocuri optice faţă adaptive cu Xenon revizuite sau, optional, cu tehnologie “full LED”, proiectoare de ceaţă cu LED-uri şi paraşocuri faţă/spate redesenate mai rafinat şi mai agresiv. De asemenea, B7 ALPINA se remarcă graţie jantelor ALPINA Classic, de 21 inch si cu 20 de spiţe.

La interior, vorbim despre o serie de ornamente personalizate şi, nu în ultimul rând, despre un sistem audio semnat Bang&Olufsen.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>