luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieBernd Pischetsrieder, ex-CEO BMW, va intra în conducerea Mercedes-Benz

Bernd Pischetsrieder, ex-CEO BMW, va intra în conducerea Mercedes-Benz

Bernd Pischetsrieder, fostul șef al BMW, a fost cooptat în conducerea Mercedes-Benz. Acesta a păstorit destinele firmei rivale timp de șase ani, între 1993 și 1999.

Imediat după părăsirea fotoliului de director pe care l-a deținut în cadrul companiei bavareze, Pischetsrieder a preluat conducerea constructorului spaniol Seat, perioadă în care a făcut parte și din board-ul responsabil cu calitatea produselor reunite sub umbrela grupului Volkswagen.

În 2002, a moștenit de la Ferdinand Piech funcția de CEO Volkswagen Group. Patru ani mai târziu, a fost obligat să părăsească firma, în urma unor divergențe de opinii cu Piech. Înlocuitorul său, Martin Winterkorn, se află și azi la conducerea VAG.

Prin numirea lui Pischetsrieder, Daimler încearcă să-și îmbogățească consiliul de administrație cu manageri de top, cu o vastă experiență în industria auto. Pe lista noilor membri ai board-ului Daimler se numără și noul CEO Siemens, Joe Kaeser, și fostul șef al diviziei auto Bosch, Bernd Bohr.

Preluarea noilor funcții va avea loc abia în primăvara anului viitor, imediat după întâlnirea periodică a acționarilor, programată pentru data de 9 aprilie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole