miercuri, iunie 29, 2022
AcasăMașini noiAvertisment pentru Mini: Kia Provo ar putea intra în producţie

Avertisment pentru Mini: Kia Provo ar putea intra în producţie

Kia a uimit asistenţa prezentă la Salonul Auto de la Geneva cu un concept surpriză, pe care nimeni nu îl intuia. Se numeşte Provo şi v-am vorbit despre el chiar în prima zi de presă a salonului elveţian. Reacţiile pozitive de care s-a bucurat modelul, precum şi dorinţa fanilor brandului coreean de a avea un concurent solid în segmentul modelelor mini, a făcut ca ideea de a produce o versiune de serie a lui Provo să fie serios luată în considerare.

Benny Oeyen, vice-preşedintele european al diviziei de marketing şi planificare a produselor Kia, a dezvăluit că un model de serie este luat în calcul. Într-un interviu acordat publicaţiei britanice AutoExpress, Oeyen a recunoscut că brandul coreean priveşte raţional către o extindere a gamei, dar propunerea unui coupe de segment mini este extrem de atrăgătoare. ”Provo deschide pentru noi o nişă pe care ne putem aventura în viitor”, a declarat oficialul coreean.

Pentru a duce la bun sfârşit planurile de producţie, Kia va desfăşura mai multe studii de piaţă în viitorul apropiat. Acestea vor avea rolul de a determina cât de viabil este un asemenea proiect şi ce beneficii financiare ar aduce. Nu în ultimul rând, studiul va determina câţi potenţiali cumpărători ar exista pentru Provo.

Pe scena Salonului de la Geneva, Provo a impresionat prin dimensiunile sale compacte, doar 3.38 metri lungime, şi prin designul sportiv, sugerat de alura de coupe, de jantele mari şi de liniile ascuţite.

O noutate absolută a fost consemnată şi sub caroserie, acolo unde inginerii au combinat resursele motorului 1.6 turbo de 204 cai putere, regăsit pe noile Kia Cee’d GT şi pro_cee’d GT, cu un motor electric ce dispune de alţi 45 de cai. Ansamblul este asistat de o transmisie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Combinaţia celor două tipuri de propulsoare îi permite conceptului să funcţioneze şi în mod pur electric.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!