autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, sept. 9th, 2013

PREMIERĂ: Primele imagini cu noul Nissan X-Trail

Așa cum anticipam în urmă cu câteva zile, surpriza pregătită de Nissan pentru Salonul Auto de la Frankfurt nu este noul Qashqai, ci înlocuitorul actualului X-Trail, un SUV cu șapte locuri cunoscut sub numele de Rogue, în Statele Unite.

Dimensiunile exterioare plasează noul crossover între actualele Qashqai şi Murano. Lungimea totală de 4,66 m şi ampatamentul de 2,78 m promit un spaţiu interior generos, Hi-Cross urmând să fie disponibil, încă de la debut, şi în configuraţie cu şapte locuri.

La baza noului model va sta o versiune modificată a platformei CMF, folosită şi de alte crossovere din gama Nissan. Inspirat de filosofia de succes a bestseller-ului Qashqai, Hi-Cross va renunţa la pretenţiile de off-roader ale actualului X-Trail şi va deveni un SUV orientat mai mult spre dinamică şi confort.

Printre motorizările disponibile iniţial se va afla şi noul diesel de 1,6 litri şi 130 CP. Nu este exclusă nici apariţia unei versiuni hibride, conceptul expus anul trecut la Geneva fiind propulsat de un sistem hibrid, compus dintr-un motor de 2 litri pe benzină, o unitate electrică, o cutie CVT şi un set de baterii litiu-ion.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>